Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '19

 
Kategori
Futbol
 

Onyekuru’nun Gecesi

İlk maçtaki 0-0’lık skordan dolayı Malatya’ya sıkıntılı giden Galatasaray, rakibini farklı bir skorla mağlup ederek finale çıkarken geceye Onyekuru damga vurdu. İlk golde topu kaparak asist yapan, ikinci golde yine rakipten kaptığı topla golün oluşumunu sağlayan, üçüncü ve dördüncü golleri de kendisi atan Nijeryalı futbolcu takımının finale çıkmasında başrolü oynadı.

Esasen, ilk maçtaki sıkıntılı skorla Malatya gibi zorlu bir deplasmana çıkan Galatasaray’ın Onyekuru’nun çabası ve Linnes’in harika vuruşu ile erken gol bulması maçın gidişatını tamamen değiştirdi.

Bu golle sayısal üstünlük dışında psikolojik üstünlüğü de eline geçiren Galatasaray, pek fazla bir şey yapmasa da oyundaki üstünlüğü de eline aldı. Yeni Malatyaspor, yaklaşık olarak 28. dakikadan sonra oyunu tek kaleye yıksa da yine Onyekuru’nun kaptığı topla yoktan yarattığı atak sonucunda Feghouli ile gelen ikinci gol Cim Bom’un avantajını ikiye katladı.

Galatasaraylı futbolcular bu bölümde anlamsız bir gerginliğe bürünürlerken Yeni Malatyaspor, 60 dakikalık ilk devrenin sonunda penaltıdan bulduğu golle umutlandı. Ama yine Onyekuru’nun üstün performansıyla ön plana çıktığı Galatasaray, ikinci yarıda rakibini sürklase ederek farka koştu.

Bu maçta kalitesini konuşturan Onyekuru’nun en büyük sorunu devamlılık. Nijeryalı futbolcu bu performansını sezon geneline yayabilirse çok büyük bir yıldız olur.

Onyekuru’dan sonra başarılı performansını güzel bir golle süsleyen Linnes ve görev adamı Donk öne çıkan isimler oldular. Onlara Ndiaye, Fernando, Mariano ve Feghouli de eşlik ettiler.

Gelgelelim Luyindama için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Kupada Yeni Malatyaspor ile oynanan ilk maçta kırmızı kart görerek takımını önemli maçlarda yalnız bırakan Luyindama, bu maçta da çok gereksiz bir penaltıya sebebiyet verdi. Yeni Malatyaspor ile oynanan ilk maçtan sonraki yazımda Luyindama için, ‘’ Kendisine, oynadığı kulübün Galatasaray olduğu, daha dikkatli ve ciddi olması gerektiği hatırlatılmalı. ‘’ demiştim. Bu maçtan sonra da hala aynı şekilde düşünüyorum. Çünkü hiç ders almadığı net bir şekilde belli oluyor. Gerek neden olduğu penaltı gerekse de maç içerisinde kimi pozisyonlardaki sorumsuzluğu hatta laubaliliği, bundan sonraki maçlarda Galatasaray’ın başına yine iş açabileceği izlenimini verdi. O nedenle kendisinin ciddi bir şekilde uyarılması gerektiği konusundaki düşüncemi tekrarlamak istiyorum.

Son olarak Mitroglou’ya değinelim. Diagne önemli bir golcü. Ama Mitroglou çok tecrübeli ve oyun içerisinde Diagne’ye göre çok daha hareketli. Keza, ataklarda nerede pozisyon alması gerektiğini çok iyi biliyor. Nitekim bu maçta da golünü atmayı başardı. Tabii o golde Selçuk’un payını da es geçmemek gerekiyor. Kısacası daha hazır bir Mitroglou, Diagne ile birlikte Galatasaray’a çok katkı sağlayabilir.

Her türlü sıkıntıya rağmen ligde şampiyonluk yarışını sürdüren Galatasaray’ın kupada da finale çıkması önemli bir başarı. Bakalım sarı- kırmızılıların iki kulvarda da devam eden hikayeleri nasıl sonuçlanacak?

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..