Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Ooooooooooo! Hayırlı işler...

Ooooooooooo! Hayırlı işler...
 

`Selam verdim rüşvet değil diye almadı`, `devletin malı deniz yemeyen domuz`, `domuzdan bir kıl koparmak kardır`, `ye kürküm ye`, `su akarken küpünü dolduracaksın`, `bal tutan parmağını yalar`, `benim memurum işini bilir` gibi özdeyişlerle büyümüş kuşaklarız.

Yani her dönemde rüşvet almak veya vermek bir suç bir düşkünlük değil, aksine bir meziyet sayılmıştır. Sözde Müslümanız. Müslümansan neden harama el uzatıyorsun diye kimse kimseye sormuyor. Çünkü büyük ihtimal aklından ben de fırsatını buldum mu harama cebimi sonuna kadar açacağım diyoruz. İşin traji komik tarafı ise Müslümanlığımızdan bahsederken mangalda kül bırakmıyoruz.

Her dönemde yolsuzluklar ve onların olmazsa olmaz parçası rüşvet var. Ama hiçbir iktidar bu konulara mevcut iktidar gibi sıcak bakmamıştı. Neden mi böyle diyoruz. Bu gün medyaya düşen şu habere bir göz atar mısınız.

'Rüşvet yiyen az ceza alsın'

“Ak Parti K.Maraş Milletvekili Veysi Kaynak, TCK’daki ‘kazanç’ın ‘menfaat’ olarak değiştirilmesini ve hapis cezasının da 2 yıla indirilmesini öngören yasa teklifini Meclis’e sundu

ANKARA - AK Parti, halen parlamentoda bulunan çok sayıda milletvekili hakkında dokunulmazlık fezlekesi düzenlenmesine yol açan, yine çok sayıda belediye başkanının da hakkında dava açılmasına neden olan “görevi kötüye kullanma” suçunda cezaların indirilmesi için yasa teklifi verdi. AK Parti K.Maraş Milletvekili Veysi Kaynak imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan teklif yasalaşırsa, “görevi kötüye kullanma” suçunda cezalar kamu görevlilerinin bu suçtan dolayı hapse girmelerini neredeyse imkansız hale getirecek. TCK’nın “görevi kötüye kullanma” başlıklı mevcut 257. maddesinde, kamu görevlilerinin görevi kötüye kullanmaktan ceza verilebilmesi için kişilere haksız bir kazanç sağlayıp sağlayamadıklarına bakılıyor. Teklif ile yasa maddesindeki “kazanç” ifadesi çıkartılarak yerine kapsamı daha geniş olan “menfaat” kelimesi konuluyor. Kapsamı bu çerçevede genişletilen görevi kötüye kullanma suçunda cezalar ise büyük ölçüde indiriliyor. Teklif ile “görevinin gereklerine aykırı hareket ederek kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan” kamu görevlisine, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörüldü. Mevcut yasada ise bu suçun cezası “1 yıldan 3 yıla kadar hapis” şeklinde düzenleniyor. Buna göre, haksız menfaat sağlanmasına ya da kamunun zarara uğramasına yol açan kamu görevlisi, üst sınırdan ceza verilse bile, cezası 2 yıl sınırında olacağı için “erteleme” hükümlerinden yararlanabilecek.”

Bunun anlamı artık rüşvetin üst sınırı iki yıl olacağı için hapise girme korkusu kalmayacak.

Rüşvet alan veren akıllı addediliyorsa böyle bir kanun teklifi de normaldir. Geçtiğimiz seçimlerde %47 ile bunları iktidar yapanlar, son referandumda %58 ile teşvik edenler böyle bir kanun teklifinden de çok memnun olacaklardır.

27/10/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..