Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Öpüşme Diyeti!

Öpüşme Diyeti!
 

Öpüşmenin faydası mı olur demeyin…

Geçenlerde okuduğum bir yazı öpüşmenin faydalarından bahsediyordu…

Bu fayda; normal eşler arasındaki öpüşmeden alınan zevkin yanı sıra insan sağlığını da ilgilendiriyor.

İşte insan sağlığını olumlu yönde etkileyen öpüşmenin faydaları:

* Her sabah eşini öperek uğurlayan insanlar diğerlerine oranla 5 yıl daha fazla yaşıyormuş.

* Öpüşmek ve öpmek öz güven için vazgeçilmez bir yolmuş. Kendimizi mutlu ve ruhen huzurlu hissetmek için sadece öpüşmemiz yeterliymiş.

* Öpüşmek kalori yakımına yardımcı olup, her dakika da 2-3 kalori yakılır ve metabolizma hızımız iki katına çıkarmış. Yapılan araştırmalara göre günde 3 kez öpüşüldüğünde(en az 20 saniye boyunca) bir günde 200-300 gr kilo verebilirmişiz!. Madem öyle, biz hemen öpücük diyetine başlayalım dediğinizi duyar gibiyim.

* Öpüşmek vücuttaki tüm stresi alır, gerilimi azaltır ve kendimizi iyi hissetmemizi sağlarmış. Medikal araştırmalara göre öpüşmek stres hormonu olan “kortisol”ün salgılanmasını azaltırmış.

* Öpüşme sırasından yüzümüzde bulunan 30 adet kas çalışırmış. Yüz kaslarımızın esneklik kazanır ve sarkan yanakların toparlanmasına yardımcı olurmuş. Öpüşme sırasında kan akışı hızlanacağından yaşlılık belirtileri de erken yaşta ortaya çıkmazmış.

* Öpüşmek kalp için de yararlıymış. Adrenalin yarattığı için vücuda daha fazla kan pompalanır ve bu dolaşımın hızlanmasına dolayısıyla da hücrelere daha fazla oksijen gitmesini sağlarmış. Sık öpüşen çiftlerde yapılan araştırmalara göre; Bu çiftlerrde kalp rahatsızlıklarının daha az olduğu, kolesterolün ve tansiyonun da düştüğü görülmüş.

* Sık öpüşen çiftlerde mide, idrar yolu ve kan enfeksiyonları daha az görülürmüş. Çiftler birbirine geçirdikleri yararlı bakteriler sayesinde bağışıklık sistemlerini güçlendirirlermiş.

* Öpüşme sırasında tükürük içerisinde bulunan gizli antibiyotikler aktarılırmış. Ayrıca tükürükte ağrıyı azaltan doğal bir ağrı kesici de bulunurmuş.

* Öpüşmek endişeyi azaltır ve oksitosin seviyesini artırırmış. Oksitosin huzur sağlayan yatıştırıcı bir hormonmuş.

* Öpüşme sırasında meydana çıkan endorfin morfinden 200 kat daha kuvvetliymiş.

Evet, öpüşme bu kadar faydalıyken, toplumsal ahlak yapımız öpüşmeye pek müsaade etmese de, biz yine de öpüşelim! Gerçi el sıkmayı dinen günah sayan zihniyetten, öpüşme beklemek biraz abesle iştigal gibi görünse de biz yine de öpüşelim.

Sağlık için öpüş!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..