Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Öpüşmeden bir saniye evvelki yüzyıl..

Öpüşmeden bir saniye evvelki yüzyıl..
 

Shakespeare'in Romeo'su " Dudaklarınla dudaklarım günahlardan arındı" der. Jüliet ise cevap verir. "Öyleyse günah dudaklarımda kaldı. Romeo "Öyleyse ver bana günahımı geri der.

Ne kadar kolaydır öpüşmek. İlk önce oradan başlarız hayallerimizin erotik yolculuğuna. Bir an evvel ulaşmaya çalıştığımız hedeflerimizin ilk kapısıdır dudaklar. Oysa öpüşmenin ne kadar büyüleyici bir açılım olduğunu keşfedebilsek, orada kaldıkça hissedeceğimiz elektriğin dozajının her saniye artarak, vücudumuzun endorfin denen doğal afyonu salgıladığını bilsek, ayrılamayız o an yaşayacağımız muhteşem duygunun ev sahibi yumuşak dudaklardan.

Öpüşürken iki kas basitçe kasılmıyor, dudaklar öpmek için harekete geçtiklerinde, sadece dudaklar değil, tüm yüzdeki sinir uçları hatta beden harekete geçiyor. Dudakların sinirlerle dolu olması ve beynin yüz sinirleri deposundan gelen elektro- kimyasal elektriğin aşırı yoğunluğu yapılan incelemelerde görülmüştür. Bu yüzdendirki dudaklara yapılan operasyonlardan sonra, bazı kişilerde öpüşme zorluğu görülmüştür.

Pekala bu öpüşme iç güdüsü nasıl yerleşmiştir içimize. Bazı düşünürler ve araştırmacılar eski tarihlerde bebeğin meme emmesi ile iç güdüsel bir güzergah çizmişler öpüşmeye. Hayvanlar üzerinde yaptıkları bir çok araştırmada ise öpülmenin ve öpmenin öne geçilemeyen bir ihtiyaç olduğu çıkmış ortaya. Yani koşmak, yürümek, sevmek ve aşık olmak gibi doğal bir kavram öpüşmek. Şimdi birazda ruh ve sevgi katalım bu elektro manyetik beyin senfonisine. Her ne kadar iyi bir yemek yapmak için zengin bir malzeme çeşidi olsada elimizde, karışımları ustaca yapmak ve tuzunu biberini iyi ayarlamak gerekir. Tanımanın, keşfetmenin, koklamanın ve dokunmanın senfonik dansını iyi ayarlamak gerekir öpüşürken.

Şimdi yaklaşın gökteki yıldızları yere indirecekmişcesine hayran olduğunuz sevgilinize..
Hayır hayır hemen saldırmayın dudaklara. Yavaş olun lütfen. Ne demiştik burası hayallerinizin ilk kapısı. Belkide uzun yıllar sürecek bir aşkın geri çevrilmesine sebep olacaksınız farkında olmadan. İlk önce gözleriniz dokunsun gözlerine yavaşça, sonra başınızı yavaşça gözlerinden ayırmadan sağa doğru çevirin ne kadar büyüleyici bir güzelliğiniz var dercesine. Aslında bu baş çevirme öpüşürken burun buruna çarpmasın diye pozisyon ayarlamadır nazikçe.

Gözlerinizi ayırmadan biraz daha yaklaşın öpecekmişçesine. Öyle bir yerde durunki, partneriniz bile gözlerini kapamış öpülmeyi beklerken bir iki saniyeliğine hayallerine gitme şansını yakalasın kalbinizde. İşte tam o anda, onun burnundan çıkacak ve aşkın bütün kutsal çiçek bahçelerinden daha güzel kokan Tanrısal yaşam kokusunu çekin içinize. Dudaklarınız, onu öpmekle öpmemek, dokunmakla dokunmamak arasındaki sınırda, ruhunuzun sesine isyan bayrağını açmak üzere iken, onu kokladığınızı hissettirin partnerinize. Artık onu öpmenize gerek kalmamıştır. Çünkü bu sevginin sonsuzluğundan gelen yaşam dansına daha fazla dayanamayarak o sizden daha çabuk davranarak dokunacaktır dudaklarınıza.

METİN ÖZKAYA

 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..