Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '20

 
Kategori
Felsefe
 

Öpüşmek Çok Şeydir

Sağlık Bakanlığı başından beri periyodik olarak vatandaşı paniğe sevketmeden Coronavirüs´le ilgili önlemlerini başarıyla sürdürdüğünden dolayı şahsım adına tebrik ediyorum.

Şu an bizi ilgilendiren alınan önlemlerdir..Yazılan çizilen komplo teorilerileri ayrı konulardır. ABD tarafından Çin´de virüsün yayıldığı ve virüs aşısından dünya sağlık tuccarlarının büyük kazançlar elde edeceği şeklinde yorumlar yapılıyor..

Umarım alınan önlemlerle bazı alışkanlıklarımızı törpüleriz diye düşünüyorum. Örneğin öpüşme meselesi. Doğal olarak yakın temas yanaktan öpüşme yapılmaması öneriliyor. Tamam toplum olarak sevgi ifademizi sarılıp öpüşerek göstermeye çalışıyoruz. Bana göre sevgi ifadesinin tek yolu gözlerdir. Bırakınız sarılıp öpüşmeyi ve karşınızdaki insana sevginizi gözlerinizle ifade ederek gösteriniz.

Coronavirüs salgını nedeniyle hem dünyada hem ülkemizde alınan önlemlerle büyük dersler çıkarabiliriz. Tedbir amaçlı dokunmayı yasaklayan önlem aslında 30 yıldır çıkar ilişkilere dayalı bireysel düşüncelerden arındırarak toplum olarak ´biz´ demeyi öğretmelidir. Tabi kendimiz için önlem aldığımız için önce kendimizi daha iyi tanımamız ve özeleştiri yaparak hatalarımızı sorgulamak adına önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Kim kimi neden ve niçin kırmış?

Kim hangi fırsatlardan yararlanarak hakkı olmadığı halde zorbalıkla veya şark kurnazlığıyla kazanç elde etmiş?

Kim kime saygısızca davranışlarda bulunmuş?

Listeyi uzatabiliriz.

Yaklaşık kırk yıldır ülkede uygulanmakta olan Serbest Piyasa Ekonomi modeli nedeniyle toplumun eğitim düzeyinin düşük olması sebebinden doğan ´kapital-meta´ algısı ilişkileri de tamamen rakamlar üzerinde inşa etmeye çalışılmış ve bir çok değerlerimizi ters yüz etmiştir.

Onarmanız için Coronavirrüs önlemleri size bir fırsattır.

Oldunuz kendinize geldiniz geldiniz, gelemezseniz Babaeski´ye doğru güle güle..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..