Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Öpüyorum...

Öpüyorum...
 

Çocuklar, dün bayramınızı kutladınız. Coştunuz, eğlendiniz, şımardınız, gösteriler yaptınız. Kiminiz şiirler okudunuz özel giysilerinizle, kiminiz şarkılar söylediniz.. Kostümlerle Atatürk oldunuz, Enver Paşa oldunuz., Zübeyde hanım oldunuz..Yurdun dört bir yanında oldunuz. Trampetler çaldınız. Yöre giysilerinizle folklor oynadınız bölge bölge... Bir günlük de olsa Cumhurbaşkanı, Başbakan, Vali, Kaymakam oldunuz.. 

Büyüyünce çocuklar, Vali, Kaymakam, Öğretmen, Polis, Hemşire olun, Bakan olun, Başbakan olun... İlla da Bakan veya Başbakan olun ki, sizler gibi, bizler gibi borçlu doğmasın bebekler. Herkes çalıştığı işten mutlu olsun, karşılığını alabilsin, tasarruf yapabilsin, tasarrufuyla dünya'yı gezebilsin.. 

Sizler, bugünün Bakanları, Başbakanları gibi olmayacağınızı biliyorum... Birçoğunuz anlayamazsınız bizi yönetenleri, kavrayamazsınız yaşınız gereği. Bunlar tıpkı sizlerin oynadığı çelik-çomak oynuyorlar, körebe oynuyorlar... Bunların hiçbiri annelerinizin, babalarınızın daha iyi yaşamalarını düşünmüyorlar. Düşündükleri şey diğer ülkelere hizmettir.. 

Biliyorum, sizler büyüdüğünüzde farklı bakacaksınız dünya'ya, ülke'ye, insanlara.. 

Bir de çocuklar, küçük not'um olacak sizlere hayata dair... Önünüzde uzuuun yıllar var yaşamınızda... Çakmak-çakmak gözlerinizin hep ışıltılı kalabilmesi için hep kendiniz olun, başkaları için değil kendiniz için yaşamayı yeğleyin... Adalet duygularınız hep önde olsun... Paylaşımcı olun. Sanat'ı önemseyin. Bir de çocuklar, her insanı sevin. Sevin ama değerinden fazla değer vermeyin sakın... 

Öpüyorum hepinizi... 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..