Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '17

 
Kategori
Siyaset
 

Orada Dur Baydemir!

Orada Dur Baydemir!
 

Hoppalaa..!

Orada dur kardeşim!

'Halkın iradesiyle demokratik seçimlerle seçilmiş milletvekillerinin tümüne saygı duyarız' dediysek de "Ben Kürdistan'dan gelen bir temsilci olarak benim şu isteğim bu çatı Türk'ün ve Kürt'ün ortak çatısı olmalıdır" demene müsaade edecek kadar da değil kusura bakma!

Sınırsız özgürlükten yana olan biri olarak eğer Türkiye Cumhuriyeti Anayasa kurallarına göre Laz'ı Kürt'ü Çerkez'i Roman'ı Gürcü'sü Arnavut'u ile birlikte eşit şartlarda yaşamaları için Atatürk tarafından güvence altına alındıysa her bireyin bu kurala uyma zorunluluğu vardır.

Kaldı ki Kürt halkının yüzde doksanbeşi Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşamaktan onur duyduğu halde Türkiye Cumhuriyeti kasasından maaş alan bir Milletvekili'nin meclis kürsüsünden böylesine absürt açıklamada bulunması abesle iştigaldir!

Biz buradan sürekli olarak Kürt kökenli vatandaşlarımızın bugüne kadar bölünmeyle ilgili herhangi bir isteklerinin olmadığını, yapılan ve yapılmakta olan siyasi polemiklerin arkasında Amerika'nın olduğunu boşuna dillendirmedik.

Baydemir'e söylüyorum..

Bugün Meclis kürsüsünden yukarıda yazmış olduğum sözleri söylemiş Sayın Baydemir.

Bir alicengiz oyunu çıkacaktır diye düşünüyorum seçimlere doğru bu söylemlerden, bakalım ne çıkacak  hep birlikte göreceğiz.

Hiç kimsenin ortalığı bulandırmaya hakkı yoktur!

Hangi çatıdan bahsedildiğini anlamış değilim. Bu ülkede her etnik kökene ve kültüre sahip kişiler doksan yıldır Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşamaktadır.

Ülke sorunlarını hep birlikte tartışabilir ve hep birlikte çözüm arayışında bulunabiliriz. Tüm etnik kültürlerle birlikte daha insanca yaşamak için daha refah seviyelere ulaşmak için hukuk kuralları içinde direnelim savaşalım hatta bizleri sömürmeye devam eden emperyal ülkelere karşı omuz omuza yan yana durarak sömürmelerine izin vermemeye çalışalım. Bunda hepimiz varız ama ülkenin bölünmesine yönelik algı oluşturacak söylemleri zikredenlere de kimse kusura bakmasın izin verilmez bu mahallede.

Bakınız HDP eş başkanı cumhurbaşkanı seçimlerinde adayı olmuştu hatırlatmak isterim. Bu konuda kendi kişsel görüşümü söyleyeyim. Ülke partisi konumunda olmayan etnik bir parti genel başkanı veya eş başkanının cumhurbaşkanı adayı olması da abesle iştigaldır!

Daha da önemlisi etnik bir partinin Anayasa kuralları gereği meclise taşınması hatta partinin kurulması bile yanlış. Tüm ülkeyi kapsayacak şekilde parti çalışmalarında bulunacaksa tamam. Lakin bölge partisi durumunu yansıtacak partilerin kurulmasına Anayasa izin vermediği halde HDP gibi partilerin kurulmasına izin verenler sorumlu tutulmalıdır.

Zaman zaman HDP'nin muhalefet bağlamında söylemlerinin bazılarını kayda değer bulduğumu sutunumda yazmaya çalışıyorum ama bölünmeyle ilgili ülkeyi kaosa sürükleyecek söylemlerde bulunulduğunda kafamın tası atıveriyor.

Amerika tarafından hayata geçirilmeye çalışılıyor görüntüsüyle ülkede 30 yıldan fazla süredir kan dökülmektedir.

Artık yeter!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..