Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

Oradan bakınca bu kadar mı saf görünüyoruz?

Oradan bakınca bu kadar mı saf görünüyoruz?
 

Bizi yönetenler kendilerini gerçekten çok komik sanıyorlar. Sanki ülke büyük bir tiyatro, 75 milyon seyirci oturmuş bu sahnedeki komediyi izliyor.  Her türlü oyun mevcut. Replikle,  mimikler, söylemler hepsi seyirciyi güldürmeye yönelik ama hiç de komik değil.

Ön tarafa özellikle oturtulmuş %50 oranında seyirciye bedava dağıtılan gazoza uyku ilacımı katılmış nedir, horul horul uyuyorlar. Arada biri uyanacak gibi olsa hemen biraz uyku ilacı verip üzerini örtüyorlar.

Salonun yarısını belirleyen aranın arkasındaki kısımda oturanlar uyanık. Sahnedeki acemi komedyenleri bazen protesto ediyorlar ama görevliler hemen yaka paça alıp götürüyorlar. İnsanlar oynanan tiyatrodan bir şey anlamıyor, gülemiyor bile. İçlerinde bir umut hep var. Bekliyorlar bir gün mutlaka bütün salonu mutlu edecek oyuncular sahne alacak.

Bir örnek verelim. Ellerinde uyku ilacı ile dolaşanlar birde bakıyorlar bir katil yakalanmış. Büyük bir olay. Gazetelerinde boydan boya manşet. Katilin ayakkabısı rugandı. Sonra bütün sayfa boyunca rugan ayakkabının kalitesinden, yapım yerinden bahsedilip duruyor. Yani katile bakan yok. Katliam çok normal bir şey sanki. İlle de ayakkabı. Ön sıralarda olanlar zaten uyuduklarından sahnede ne oynandığından haberleri yok. Arka sıralarda ise görevliler habire homurdananları topluyor.

Bu sabah gazetelerinden: Savcı Sarıkaya linç ediliyor. Sebebi MİT’ çilerin sorgulanmasındaki bazı belgeler basına sızmış.  Tabi anlayacağınız üzere hükümetin teröristlerle ateşkes görüşmesi ve terörist başının isteklerinin yerine getirilmesi amacı ile Oslo’ya teröristlerin ayağına MİT başkanı ve ekibini göndermesi, yani koskocaman Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin yöneticilerinin teröristle pazarlık etmesi önemli değil. Mektubu kim sızdırmış, o önemli. Tüm yandaş basında ve televizyon larda en baş haber bu. Ne komedi ama…

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..