Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '09

 
Kategori
Siyaset
 

Ordu'daki pisuvar, tarikat itikadı mı?..

Ordu'daki pisuvar, tarikat itikadı mı?..
 

Ordu CHP. M.Vekili Rahmi Güner, İçişleri Bakanına, Ordu Vali'si için soru önergesi verdi.


Ordu Valisinin, “ Ben yaptım oldu” modeli ile il ve ilçelerde uygulamağa soktuğu “Ayakta işeme” yasağının yankıları sürüyor.

İlçelerde camilerin de helâ pisuvarlarının sökülmesi, vatandaşları kızdırdı. Herkes, oturarak işini göremez. Yaşlısı, hastası var. Oturunca da kalkamayanı var.

Öte yandan CHP Ordu M.Vekili Rahmi Güner, Ordu Valisinin talimatıyle camilerde pisuvarların kaldırılmasını, Meclis gündemine taşıdı.

Güner, Bakan Atalay’ın yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesinde “ Valiler bölgelerinin sorunlarını bir kenara bırakıp, iktidara ve tarikatlara şiirin görünmeğe mi çalışmaktadırlar? Devri iktidarınızda, T.C.Devleti, kanunlarla mı, yoksa tarikat itikatları ile mi yönetilmektedir. Elinizde, ayakta işemenin prostat kanserine yol açacağına ilişkin bilimsel veri bulunmakta mıdır? Bu çağdışı olayın önlenmesi ve başka illerimizde de yaşanmaması için ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz?”

Öyle ya!
“Ayakta çiş, itikadımız dışıdır
Camilerden çiş yeri, kaldırılmalıdır.

Öyle ya, emir büyük yerden.
Ordulular, çişlerini tutar
Nereye nereye diye diye

Söylerler şimdi ayrı ayrı telden
“Elimde kaldı yazık!
Dolaştım şimdi vagonları bir bir
Ulemaya da sorulsa mıydı
Acaba ne derdi?
Yahut,
Sorulsaydı pabucu büyüklerden birine,
Başımıza bunlar gelmezdi bre!
Sayın Valimizin vukuatları, sadece bunlarla sınırlı değil. Gürültü oluyor diye, yakınındaki okul bahçesindeki basket potalarını, dibinden hadım etmiş.

Sayın Valimiz “Çağdaşlık, safsatadır” dedi bir konuşmasında. Sonra bu kelâmı Valilik sitesinden sildirdi

Aynı Valimizin türbanlı sayın eşi sosyal yardım faslından yaptığı yardımları, ismen açıklayıp, insanları rencide etti. Kişi adresleri ve özürlü durumlarına varıncaya dek. Şeffaflık uğruna yapılanların ters tepeceği, akıllara getirilmeden.

Şimdi, Sayın Valimize soruyoruz: “ Quo va dis?” Nereye Sayın Valimiz, nereye, nereye?

Sayın Valimizin kafasındakiler nedir? İpuçları mı sergileniyor sessiz ve derinden? CHP’nin önergesindeki gibi iktidara şirin gözükmek midir murat? Yahut da tarikatlara, hizmet sevdası mı var? Hı?!

Veya veya, “ Ben risotto yiyenlerden değilim” demeğe mi getiriyor. Ya da Kışın da kömür taşımağa amadeyim mi demek istiyor?! İsterse taşımasın! Öyle ya! İşin ucunda bakan olmak var.

Sayın Valimiz. İnkâr eylediğin çağdaşlık kelâmı için nasıl geri adım attıysan, pisuvar genelgesini de geri al ve o söktürdüklerini yerine taktır. Ama, kendi paranla.

İşte, o ka!

Ört ki, ölem!

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..