Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '17

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Ordulu yazar Nurşen Karayanız’ın ‘Kadınım’ Şiiri Türkü oldu

Ordulu yazar Nurşen Karayanız’ın ‘Kadınım’ Şiiri Türkü oldu
 

Ordulu yazar Nurşen Karayanız’ın ilk şiir kitabı “Adın Sızlıyor Yüreğimde” adlı eseri türkülere ilham kaynağı oldu.


Ordulu yazar Nurşen Karayanız’ın ilk şiir kitabı “Adın Sızlıyor Yüreğimde” adlı eseri türkülere ilham kaynağı oldu. Karayanız’ın kitabındaki “Kadınım” başlıklı şiir,  ses sanatçısı Hürdağ Aydın’ın yorumuyla türkülere ses oldu.

Albüm ve besteleriyle sanat hayatına devam eden Hürdağ Aydın’ın, İstanbul Ordu Tanıtım Günlerinde kitaplarını imzalayan Şair Karayanız’a yaptığı sürpriz sosyal medyada da ilgi topladı. Sanatçı Aydın,eline sazı aldı ve kamera karşısına geçerek, bestelemiş olduğu “Kadınım” türküsünü seslendirdi.

Sanatçı Hürdağ Aydın: “Bizim Kız’a Sürpriz Beste”

Hazırlamış olduğu kamera kaydını Yazar Nurşen Karayanız’a gönderen sanatçı Hürdağ Aydın, gazetemize verdiği demeçte bu bestenin bir sürpriz olduğunu ifade etti.

Aydın açıklamasında, insanın türkülerden kopmaması gerektiğine vurgu yaparak, batı tarzı bir eğitim almasına rağmen ‘Bizim Kız’ adıyla bilinen şair Nurşen Karayanız’a beste yapma sürecini şöyle anlattı:

“Albüm ve bestelerim var, Batı eğitimi aldım. Aslında bir kamu kuruluşunda orkestrada sanatçıyım 25 yıldır. Fakat her ne kadar batı tarzı olsak da türkülerden kopamadık. Genç yazarımız Nurşen ile zaman zaman çeşitli etkinliklerde görüşüyoruz. İstanbul’da düzenlenen Ordu Günleri etkinliğinde görüşme fırsatı bulmuştuk ve kitabını almıştım o dönem.

Nurşen kardeşimizle sanat üzerine fikir alışverişinde bulunurken, şiirlerinin bestelenmediği gibi bir ifade kullanmıştı. O benim aklımda yer etti ve kendisine bir sürpriz yapmak istedim. Şiirlerine baktım ve bestelenmeye uygun şiirleri saza söze çevirmek için notalarla konuştuk. “Kadınım” şiirini türkülerimize ortak ettik.”

Karayanız, Türküyü Takipçileriyle Paylaştı

Yazar-Şair Nurşen Karayanız, bu sürpriz besteyi sosyal medyada takipçileriyle paylaştı. Karayanız, sevincini şu ileti ile ifade etti:

İlk şiir kitabım "Adın Sızlıyor Yüreğimde" adlı eserimin içinde yer alan "Kadınım" bestelenip türkü oldu.Besteleyen ve sesiyle can olan: Hürdağ Aydın,
Şiir: Nurşen Karayanız
Böyle bir zamanda harika geldi, hoşgeldi.

“Adın Sızlıyor Yüreğimde” adlı kitaptan ilham alınarak bestelenen “Kadınım” Türküsü:

 

“Kadınım” Türküsü

Kadınım sıkı tut yüreğimden,

Kadınım, gözlerin var ya derinden,

Küçüksün küçük, susma ne olursun,

Ben bu yüzden ölürsem kahrolursun.

Kadınım, fırtınaya durma sakın,

Kadınım, Karlı dağlar çok çok yakın,

Yağmur içensin, gönül çelensin,

Kadınım beni benden edensin,

Kadınım, kaldırım çiçeğimsin,

Kadınım, ömrümün emeğisin

Gönül hırsızı, hayırsızı, yaşadıkça bitmeyen ince sızımsın,

Şair Karayanız aynı zamanda Tv52 Televizyonu’nda hazırlayıp sunduğu “Nerede Buluşuyoruz?” adlı programla da adından söz ettiriyor. Kültür sanat dünyasından birçok ismi programına konuk alan Nurşen Karayanız, yaptığı işlerle son dönemde ilgiyle takip edilen isimlerden.

Talip KOCAKOÇ 

 
Toplam blog
: 17
: 957
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

... ..