Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Ordumuz istese Kandil’i 24 saatte yerle bir eder; başımızda adam yok

Ordumuz istese Kandil’i 24 saatte yerle bir eder; başımızda adam yok
 

Doğrudur; Kürt sorunu diye bir sorun var. Ama PKK’nın eylemleri ülkeyi yok etmeye yönelik. Terörle mücadele kelimesini kullananın ağzını yırtarım; bu açık bir savaştır. İç savaş başlamıştır.

Görünen o ki terör artarak devam edecektir. 10 terörist 20 terörist etkisiz hale getirsen nolur, yerine yenilerini koyar adam. Kaynak bol, işsiz güçsüz gençler, Suriye ve Irak dağları eli silahlı insanlarla dolu.

En tehlikelisi Kürt halkının çoğunluğu boşlukta. PKK’nın yapılan savaşta haklı olabileceği düşüncesi Kürt halkında hakim olursa sempati ya da destekten öte Allah göstermesin bu, ülkemizin sonu olur.

Sanıyorum baştakilerde 30 yıl idare ettim şimdi de ederim saflığı var. Ateş ülkenin tamamına sıçramak üzere. Sen küçük bir orman yangınını bile söndüremiyorsun; bütün ülkedeki ateşi nasıl söndüreceksin? Şimdilik bombalar tek tek patlıyor; hepsi birden patladığı zaman ne yapacaksın?

Türkiye yol ayrımındadır. Terör, terörist, terörle mücadele gibi aldatıcı kavramların arkasından çıkıp gerçek bir savaşa girmelidir. Bizim yerimizde İsrail olsaydı şu anda Kandil diye bir yer yoktur. Ama elbette Türkiye terörist bir devlet değil çağdaş bir ülkedir. Ayrıca ne kadar nefret etsek de maalesef dağdakiler bu ülkenin çocuklarıdır. Yani devletimiz onlara bir şans tanımalıdır.

Bu anlamda Kerim Korkut’un yöntemi doğrudur. PKK’nın yanlışı elinde silah olmasıdır. Talepleri doğru olabilir. Demokratik mücadele verecekler. Yüz kere söyledik; silahla devlet kurulmaz, silahla işte böyle mezarlıklar kurulur. Türkiye’nin terör stratejisi yanlıştır.

Biz ne yapacağımızı söyledik. Sadece PKK değil diğer tüm örgüt ve suçlular için (adi suçlar, silah taşıyanlar, başka ülkelere kaçanlar dâhil) belli süreyle sınırlı bir çağrı yayınlanacak. Teslim olmaları halinde belirlenen cezanın yarısını çekecekleri bildirilecek.

Bu arada büyük hazırlıklar yapılacak. Ve süre dolduğunda 100 bin kişilik bir güçle Türkiye’nin her yerinde insan avına çıkılacak, ruhsatlı ruhsatsız silah taşıyanlar da dâhil gerekirse yedi kat yerin dibine inilerek (örgütler, tarikatlar, mafya) ülke suç unsurlarından temizlenecek. Bu harekâtta teslim olmayanlar için gerekirse vur emri verilecek.

Yurt dışında ülkeler üzerinde baskı kurup Türk vatandaşlarına karşı Türkiye topraklarında suç işlemiş olanlar istenecek, verilmemesi halinde o ülkeyle ilişki kesilecek.

Öte yandan çok iyi hazırlanmış ve donatılmış hava ve kara destekli 100 bin kişilik ikinci bir harekât dalgasıyla dış terör unsurlarının temizlenmesi için olağanüstü bir sınır ötesi harekât başlayacak. Karadan tam bir savaş ordusuyla Mehmetçik PKK kamplarını yok ederken aynı anda uçaklarla on binlerce komando kandili havadan kuşatacak. Teslim olanlar teslim alınacak, direnenler için vur emri var.

Ya herro ya merro! Türkiye’nin buna gücü yeter. Uluslar arası kamuoyunun canı cehenneme! Ama elbette dağdaki insanlar da bizim çocuklarımız. Böyle bir şeyin olmasını asla istemeyiz. Ve bütün bunlar başlarken yeni Anayasada Kürt halkının varlık ve kimlik olarak nasıl yer alacağı (elbette diğer halklar için de geçerli bu) ülkenin her yerinde kurulacak platformlarda tartışılmaya başlanacak. 30 yılda 50 bin ölü ve 400 milyar dolar para kaybı. Başka yolu varsa söyleyin birlikte yapalım. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..