Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '08

 
Kategori
Siyaset
 

Ordumuza yapılan bu komployu boşa çıkartmalıyız

Hepimizin bildiği şöyle bir söz vardır;

"BAZI ŞEYLERİN ŞÜYUU VUKUUNDAN BETERDİR"

(Bazı şeylerin gerçekmiş gibi söylenir, gösterilir olması, gerçekleşmesinden daha yıpratıcıdır)

Şu anda Türk Ulusuna gerçekmiş gibi gösterilen şey ise şudur;

TSK’nın Iraktan çekilme kararından Hükümetin ve başbakan Tayyip Erdoğan’ın haberi yoktur. TSK, ABD’YE kafa tutar gibi yapmasına rağmen aslında Amerika’nın emrindedir. Bu nedenle Başkan Bush’un konuşmasından hemen sonra hükümetten izin almadan, harekatı kısa kesmiş ve birlikleri Irak’tan geri çekmiştir”

Evet dostlarım, görüldüğü üzere BAZI ŞEYLERİN NASIL GÖRÜNDÜĞÜ, NASIL OLDUĞUNDAN DAHA ÖNEMLİDİR.

TSK hakkında ret edilmez bir gerçekmiş gibi sunulan BU GÖRÜNÜM İLLÜZYONDUR, GERÇEĞİN ÇARPITILMASIDIR.

Bu nedenle Laik ve bağımsız devletimizin tek güvencesi Atatürkçü ORDUMUZUN YIPRATILMASINA YÖNELİK bu KOMPLOYU BOŞA ÇIKARTMAK hepimizin vazifesi olmalıdır.

Şimdi biraz da olayın ayrıntısına inelim.

Genel Kurmay Başkanı, ordumuzun Kuzey Irak'tan çekilmesi hakkında şöyle diyor;

“Çekilme kararını Amerikan Savunma Bakanı gelmeden önce verdik.

Çekilme aşaması bir harekâtın en hassas dönemidir.

Bunu duyurmak, oradaki teröristlere ‘Pusunu kur, tuzağı kur’ demektir. Muazzam hata olur”

Ben bu sözlerin samimiyetine YÜREKTEN İNANIYORUM.

Ama bir de SÖYLENMEYEN DOĞRULAR VARDIR.

Onların ne olduğunu anlamak için, Türk askerinin Irak’tan çekildiği haberinin verildiği gün ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Casey’in yaptığı şu açıklamaya bir göz atalım;

“Operasyonun KAPSAM VE SÜRESİ BAKIMINDAN Türklerin EN BAŞTA VERDİKLERİ SÖZÜ YERİNE GETİRMELERİNDEN MEMNUNUZ.(Ne tesadüf Talabani de daha sonra ayni şeyi söylemiştir:-)) Türkler niyetlerinin bu olduğunu ZATEN BELİRTİYORLARDI. Bildiğim kadarıyla Türkiye bu kararı kendi askeri ve siyasi değerlendirmelerinin sonucu aldı; bizim herhangi bir eylemimize yanıt olarak değil...”

Demek ki “Operasyonun KAPSAM VE SÜRESİ BAKIMINDAN Türklerin EN BAŞTA VERDİKLERİ SÖZ” denen söz, BAŞBAKAN TAYYİP’in AMERİKA’YA, “ÇOK SINIRLI BİR ALANI, sadece Zap bölgesini hedef alan KISA SÜRELİ, sadece bir haftalık bir askeri harekat yapılacağına” dair VERDİĞİ SÖZDÜR. Buna rağmen Başbakan RTE ve hükümet üyeleri, HALKTA TAM AKSİ BİR BEKLENTİNİN OLUŞMASI İÇİN NE MÜMKÜNSE YAPMIŞTIR.

Ama benim gibi BAZI İNSANLAR daha ABD Savunma bakanı KONUŞMADAN, bazı birliklerin geri döndüğünü gördüklerinde GERÇEĞİ ANLAMIŞLARDIR. O HALDE sıradan bir Türk vatandaşı bu geri çekilmeden haberdar olabiliyorsa, ABD VE BAŞBAKAN TAYYİP’İN, GERİ ÇEKİLMENİN BAŞLADIĞINI BİLMEMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR.

Ama buna rağmen ABD savunma bakanı ve Başkan Bush medya kanalıyla TÜRKİYE’DEN ÇEKİLMESİNİ İSTEMİŞLERDİR. (Bu tam bir KASITLI BİR DAVRANIŞTIR. Uluslarası düzeyde TÜRKİYE VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN AŞAĞILANMASI VE PKK İLE TALABANİ VE BARZANİ’YE ARKA ÇIKILMASIDIR) Başbakan da sanki çekilmenin başladığını bilmiyormuş gibi “Ulusa sesleniş” konuşmasının metnini düzenlemiş, medyaya dağıtmış, peşinden Genel Kurmay Açıklaması gelince de toplatıp, yeniden düzenlemiştir.

Böylece, “Hükümetin başı olarak BENİM BU ÇEKİLMEDEN HABERİM YOK, TSK BENDEN İZİNSİZ BU GERİ ÇEKİLMEYİ GERÇEKLEŞTİRDİ” izlenimini vermiştir. BUNUN SONUCUNDA DA GENELKURMAY BAŞKANI AMERİKANIN EMRİNDE GİBİ BİR GÖRÜNÜM OLUŞMUŞTUR.

AMA GERÇEK TAM TERSİDİR.

Şimdi bir düşünelim;

SİZ GENEL KURMAY BAŞKANI OLSANIZ, sırf “ABD SÖYLEDİ DE BEN ÇEKİLDİM” diye ALGILANMAMAK İÇİN, başlattığınız bir çekilmeyi, yani HAREKATIN EN ZAYIF ANINI UZATIR, ASKIYA ALIR, MISINIZ?

Sırf şahsi SAYGINLIĞINIZI ZEDELEMEMEK İÇİN kendinize emanet edilmiş TÜRK GENÇLERİNİN, SAĞ SALİM yuvalarına DÖNMELERİNİ TEHLİKEYE ATAR MISINIZ?

Bu soruların cevabı hep “HAYIR”DIR.

O halde "ESAS AMERİKANIN EMRİNDE OLAN TÜRK ORDUSU DEĞİL BU İZLENİMİ VERMEYE ÇALIŞANLARDIR”

Bu nedenle vazifemiz, Laik ve bağımsız devletimizin yegane güvencesi Atatürkçü ORDUMUZUN YIPRATILMASINA YÖNELİK bu KOMPLOYU BOŞA ÇIKARTMAKTIR.

 
Toplam blog
: 67
: 4845
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

Ayrik otu tohumu ekip, buğday imajinasyonu yaparak, Buğday  hasatı yapabilir misiniz? Her ne ..