Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

Orduyu yanlış değerlendirmek

Orduyu yanlış değerlendirmek
 

Bakış açısı


Bizim ordumuzun üzerine bir ordu daha yoktur. Subaylarımız çok iyi yetişir. Her konuda plan yaparlar ve strateji geliştirirler. Bu planlar terör örgütünü bitirmek üzerinede olabilir. Okul binası yapmak üzerinde olabilr. Devlet gaflet ve delalet içerisinde olursa ne yaparım diye de olabilir. Ama bu planları ordu uygulamaya taşıyamaz. Uygulamaya taşıyacak merci Başbakanlıktır. Ama insanlarımız bunun ordunun elinde olduğunu zannediyorlar. Bu yanılgı orduya olan güveni zedeliyor.

Bizde ordu bağımsız değil. Ordu terör örgütü ile savaşta başarı sağlayamıyorsa bu hükümetin "dur yürü dur" mantığından kaynaklanmaktadır. Çünkü ordu Başbakan'ın söylediklerini yapmak, planını onun onayına sunmak ve onay aldığı taktirde uygulamak zorundadır. Tek bir plan hariç. O da Hükümet'in ülkeyi kaosa sürükleyecek bir politika izlemesi halinde yönetime el koyma planıdır.

Tıpkı 80'de vatandaş olarak ordu gelsin diye dua ettiğimiz günlerdeki gibi. Ülke yönetimi acz içine düşmüş. Meclis Cumhurbaşkanını seçememiş. Terör almış başını gitmiş. Ülke başsız kalmış. Meclis kendi kendini çalışamaz duruma düşürmüş. Millet vekilleri kendi çıkarlarını ülkenin çıkarları üzerinde görmüş. Hükümetler aylık kurulmaya başlamış gibi dönemler için plan yapar ordu. Ama bu planlar için şimdi yargılanıyorlar. Niye hükümei düşürme planı olduğu için. Eee hükümet memleketi satarsa ordu oturup bakacak mı? Ben sivilim. Ama orduya güvenin. Çünkü bu ülke ne çektiyse sivillerden çekti. Bakın dış borca, dış ticaret açığıa vs.. bakın hepsine bakın. Unutmayın ki hiçbir komutan kişisel çıkarlarını ülke menfaatleri üzerinde tutmaz.

Bunu asla unutmayın!

 
Toplam blog
: 21
: 537
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1960 Ankara doğumluyum. İktisat mezunuyum. Haberleşme Ustasıyım. Uluslararası lisansl..