Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '12

 
Kategori
İnançlar
 

Orego'nun kadınları

Orego'nun kadınları
 

Tanrı “Günah” demişti, saçınızın telini bile kimse görmeyecek. Ve ekledi Tanrı: “ Ama siz evrenimin her yerini göreceksiniz” Kendinizi nimetlerimden mahrum bırakırsanız bu bana itaat olmaz.

“Ama evren günah dolu” diyordu Oregon’un en sadık 1. kadını; günaha bakan gözlerimiz cehennemde yanmaz mı? “Sen hüküm verme” dedi Tanrı, denileni yap! Suç günahındır, günaha bakan gözler masumdur; bir suçun iki taraflı cezası olmaz. Hâşâ, “Tanrı da saçmalıyor” dedi Orego, “Adam günahı sundu ama ben de niyeti bozdum”

Tanrı mı haklı, Orego mu haklı anlaşılamadı; ama 12. sadık kadın bu olaydan sonra örtüsünü topuklarından az yukarı çekti. Ve pazarda gezdi. Ve yalınız saunaya gitti. Şehrin arka tepelerinde dolaştı. Devrin papazı ayaklandı:”Tanrı bunu demek istemedi. Nimetler üzüm, hurma ve ipek evinize gelecek. Perdeyi aralayıp dışarı bakabilirsiniz.”

Ve Tanrı yeniden gürledi, kızgındı: “ Perdenin arkasından yarattıklarımı göremezsiniz ki. Beni tanımadan bana nasıl kulluk edeceksiniz? Beni tanımak için de yaratılanları göreceksiniz”

Orego’nun 2. sadık kadını papazın söylediklerini tekrarladı: “Harama bakan gözleriniz cehennemde yanacak”

Ve Tanrı buyurdu: “Haramı görmeye gitmediyseniz gözlerinizin gördüklerinden mesul değilsiniz”

Orego birden bağırdı gök gürültüsü gibi 3.sadık karısının saçlarını okşarken: “Bu nasıl iş! Tanrı başka şey söylüyor, papaz başka şey! Hangisine inanacağız”

Şehrin kovulmuş kadısı: “Tabii ki papaza inanacağız” dedi, yoksa yakar bizi. Ve ekledi: “ Kutsal kitabın bir yerinde papazın dediği nasılsa yazıyordur”

Orego:”Öyle şey olur mu? Bütün kadınlarımı serbest bıraktım. Dağlarda gezebilir, göllerde yüzebilirler. İsterlerse yalnız, isterlerse hep beraber. Günah işleyenindir.”

Papaz çok kızmıştı, çok! “Zındık, fasık!” diye bağırdı. İnsanları yoldan çıkarıyorsun. 8. karının yumurta gibi kalçası var, ne yapsa saklayamaz. Hangi nefis buna bigâne kalır?

Orego: “Nasıl dikkatini çekti? Sakladım yine görmüşsün. Senin gibiler perde arkasında da görmenin bir yolunu bulurlar. Dünyada kötülük var diye dört duvar arasında mı yaşayalım?”

Orego papazı mat etmişti ama yine de kadınlarından sadece 12. si dışarı çıkabilmişti ama o da korkuyordu.

Orego kızmıştı, hem de çok. “Bunlar Tanrı’nın kulu değil papazın kulu” diye bağırdı. Tam o sırada altın kanatlı bir güvercin mesaj getirdi uzaklardan. Mesajda şunlar yazıyordu:” Orego haline şükret. Evrenin güneşin aydınlattığı yüzünde Müslüman adında bir kavim var. Burada bir kadın balkonundaki kuşa aşk dolu sözler söyledi diye zina davası açıldı ve kadın taşlanarak öldürüldü”

Orego güldü, acı bir gülüştü bu; tebessümle gözyaşları birbirine karışmıştı. Yaratanının ne demek istediğini anlamayan böyle bir kavimden olmadığı için şükretti.

Orego’nun içini bir umutsuzluk dalgası sarmıştı. Tanrı ayrı, papaz ayrı, halk ayrıydı. Hiç yaratan yarattığı evreni kullarına yasak eder miydi? Üşenmedi, bir Müslüman kutsalı buldu. Okuduuuuu, okudu… Papazın söyledikleri vardı ama Tanrı yine de kadınları eve hapsedin demiyordu. Yerleri ve gökleri kullarım için yarattım diyordu. “Cahil Müslümanlar işte ne olacak!” diye hayıflandı. Papazın söyledikleri aklına geliyordu. “Bak Orego, kadınlar günahın kaynağıdır; onları toplumdan uzak tutmak lazım. Erkekler kadınlar olmadan günah işleyemezler. Kadınları evde alıkoyarsak kötülükler biter”

Orego itiraz etmişti.” Ama papaz efendi Tanrı öyle demiyor; Meryem’in oğlu hakkına Müslümanların kutsalında da nimetlerimden yiyin diye yazıyor, yerleri ve gökleri sizin için yarattım diyor; kadınları eve hapsedersek bunu nasıl yapacaklar?

Papaz efendi:” Kocaları gittiği yerlerden onlara üzüm, hurma ve ipek getirir.”

Orego kovulmuş kadıya sordu: Müslüman kavminin kadınlarının dışarı çıkmalarının yasak olduğu doğru mu? Kovulmuş kadı: Bir akşam İncil, bir akşam Kuran okuyorum; ben böyle bir şey çıkarmadım. Ama tüccarlar Hint’ten Yemen’e hiç sokaklarda hiç Müslüman kadın görmediklerini söylediler. Orego: Belki o kavmin kadını yoktur, dedi. Kovulmuş kadı: Varmış da başka erkekler görmesin diye dışarı çıkarmıyorlarmış. Ama tabi kutsalları böyle yapın demiyor. Orego: Eeee? Kovulmuş kadı: Demek ki bizim gibi onlarda da papaz var, ondan olmalı.

Ve Orego kadınlarının kaldığı yerin kapısını her akşam açık bıraktı. Ama Orego’nun kadınları dışarı çıkamadı. Papaz bir kere “ Cehennemde yanarsınız” demişti. Bu korku onlara yetti.

Ve Orego’nun kadınları günah işlemeden ve hiç hayatı yaşamadan göçüp gittiler bu dünyadan.

Çünkü kutsalı Tanrı yaratmıştı ama uygulayan papazdı.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..