Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Ören'li hatıralar / Enver Ören'in ardından

Ören'li hatıralar / Enver Ören'in ardından
 

Cumartesi günü ebediyete uğurladığımız İhlas Holding yönetim Kurulu başkanı Enver Ören ya da daha çok bilinen adıyla "Enver Abi " basın ve yayın dünyamızla yakından ilgili hemen herkesin yakından tanıdığı bir insandı. Daima güler yüzü ve babacanlığıyla öne çıkan Ören, klasik patron tanımının dışında sıradışı bir kişilikti.

Şöyle bir geçmişte kalan yılları zihnimde canlandıdığımda " Enver Abi'yle " kesişen hatıralarım geldi aklıma. Sene 1980... Fakülteden henüz mezun olmuş, basında yazmaya can atan bir yazar adayıyız. O devirde ne internet var, ne de bloklar.. Gazeteler, dergiler zaten burnundan kıl aldırmıyor. Nerde kaldı hevesli bir gence sayfa açmak.İşte Enver Ören Türkiye Gazetesi'nde "Bizim Sayfa" ile bu yolu açtı. Ard arda yazı gönderdiğim bizim sayfadan sonraki yıllarda ön sayfalara terfi ettik. Artık gazetede haftalık yazıyor ve enikonu yurt sahında tanınmaya başlıyordum. Hatta dolaylı olarak kendisinden iş teklifi almış ancak çalıştığım kurumdan her nasılsa ayrılamadığımdan bir türlü bu transfere karar verememiştim. Daha sonraları Tercüman kapanınca kalburüstü yazarları ( Ahmet Kabaklı, Ergun Göze gibi) Türkiye Gazetesi'ne geçti ve bizim köşe yazarlığı maceramız sona erdi tabii.

Ancak merhumun sahibi olduğı İnsan Ve Kainat dergisinde Bilim-Kurgu hikayeleri yazmaya devam ettim. Babıali Kültür Yayıncılıktan bir  kitabım çıktı.Bu sürede birkaç defa kendisiyle karşılaştım ve hep o eksilmez tebessümü ve benzersiz nezaketi uzun yıllar aklımda takılı kaldı.

Gazete ve TV başta olmak üzere bütün bağlı kurumlarıyla siyaset üstü kalmaya dikkat ederek, hemen her zaman devlet ve milletin yanında olan Enver Ören; ardında büyük bir boşluk bıraktı. Halbuki şu karışık zamanda bu özelliğe ne kadar çok ihtiyacımız var.

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..