Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Org. Hilmi Özkök & Yaşar Büyükanıt nasıl 'sütten çıkmış ak kaşık' olabiliyor?

Org. Hilmi Özkök & Yaşar Büyükanıt nasıl 'sütten çıkmış ak kaşık' olabiliyor?
 

Org. Hilmi Özkök &Yaşar Büyükanıt nasıl 'sütten çıkmış ak kaşık' olabiliyor?

05 Ağustos 2013'de ömür boyu hapse mahkum edilen E. Orgeneral İlker Başbuğ için E. Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın söyledikleri beni hem hayret içinde bıraktı hemde şaşırttı.

Aslında duymak istediklerimi duyduğum için bilinçaltında hem çok mutlu olmuştum hem de çok rahatlamıştım.

Yaşar Büyükanıt Genelkurmay Başkanı E. Orgeneral İlker Başbuğ'a verilen ömür boyu hapis cezası ile ilgili kamuoyuna şunları vurgulamıştır

"Bu ceza kamu vicdanında yer bulmayacaktır. İlker Paşa çok değerli bir komutandır. Elbette çok iyi tanıyorum. Busuçlamaları içime sindirmem mümkün değil."

Kenan Evren ise Büyükanıt'ı şöyle tanımlamıştır:

"Demek Genelkurmay Başkanlığına layıktır ki; oraya geldi. Layık olmayan oraya yükselebilir mi? Yine bu iktidar da onu takdir ettiler; o makama getirdi. Org. Yaşar Büyükanıt her yönüyle takdir edilecektir. Geçmişi başarılarla dolu değerli bir komutandır."

Halk arasında Kenan Evren'in Yaşar Büyükanıt'a atıfta bulunmasına ancak 'bozacının şahidi şıracı' denir.

Diğer yandan Yaşar Büyükanıt, 27 Nisan 2007'de Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi Erdoğan Hükümeti'ni e-muhtıra ile uyarmıştı

"Seçilecek Cumhurbaşkanı'nın ATATÜRKÇÜLÜĞE, laikliğe ve Cumhuriyet'in temel ilkelerine sözde değil özde bağlı olmasını" istiyordu."

Ancak 'Dolmabahçe Sarayı Başbakanlık Ofisi'nde buluşan; saatlerce süren toplantıdan sonra, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ortak basın açıklamasında: 'Bu görüşme içeriğinin kendileriyle birlikte 'mezara' gideceğini' açıklamıştı.

Devlet yönetimi'nde Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın kendi kurumlarını ilgilendiren kararlar T.C. Devleti'ni 'bağlayan' 'kurumsallaşmış sonuçlardır.'

Eğer T.C. Devleti ‘demokratik,’ ‘hukuk’ devleti ise; Dolmabahçe’deki ‘sır,’ mutlaka açıklanmalıdır. Çünkü Ergenekon Dosyası’nın gerekçeli kararını etkileyecek somut bilgilere sahiptir.

Diğer yandan davalar başladığında E. Orgeneral Hilmi Özkök’e tüm arkadaşları: “Lütfen gelip, tanıklık yapın” çağrısında bulundu.

Yanıtı şöyle geldi: “Mahkeme çağırırsa, giderim. Benim avukata verecek param mı var?”

Sanıklar ve avukatlar, geliş-gidiş masrafını karşılamaya hazır olmalarına rağmen Hilmi Özkök, mahkemenin daveti üzerine bir kez ‘tanıklık’ yaptı.

Hilmi Özkök tanıklığını yaptığı İlker Başbuğ için şunları ifade etti

“Çeşitli fikirlerde görüş ayrılığımız vardı.  Ancak hükümete ilişkin herhangi bir görüş ayrılığımız olmadı. Beni yönlendirmeyen, doğru karar vermem için gerekli bilgileri toplayan, çalışırken istifade ettiğim bir insandır.”    

Özkök Paşa’m ‘Çevir kazı yanmasın, çevir de çevir!’

14.08.2013, İzmir, Türkiye

Not: Fotoğraf alıntıdır.

14.08.2013, İzmir, Türkiye

Not: Fotoğraf alıntıdır.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..