Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '13

 
Kategori
Güncel
 

Organ mafyası

Çok şükür her türden mafyamız vardı, üzerine bir de organ mafyamız oldu.

Fiyatlar uçmuş:

“Geçen günlerde Ankara, Antalya, Adana, Eskişehir, İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 17 ildeki organ mafyasına operasyon yapıldığı, gözaltına alınanlar arasında iki profesör, bir eczacı, bir konsolosluk çalışanı, laborantlar ve hasta bakıcıların da yer aldığı çetenin, internet üzerinden böbreklerini satışa çıkaran kişilerin organlarını 30 bin liraya aldığı, nakil bekleyen hastalara 500 bin liraya sattığı, tahlillerin özel hastanede, nakillerin de Mısır, Kuzey Irak ve Bağdat’ta yapıldığı hatırlatılan SES değerlendirmesinde şu noktalara dikkat çekildi...”

http://www.ntvmsnbc.com/id/25472903/

Peki, nasıl oluyor da oluyor?

“Türkiye nüfusu, SGK istatistiklerinde 75 milyon 627 bin olarak görülüyor. Sosyal yardım istatistiklerinde, yoksulluk envanterinde 2012’de sosyo-ekonomik durumu iyi olmayan ve muhtaç olan 6.7 milyon hane ve bu hanelerde yaşayan 23 milyon 668 bin kişinin sosyal yardım ve ödeme aldığı bildiriliyor.”

Yüce AKP’nin maneviyatçılığının zaferi burada burada...

Yaptırım ne?

“İnternet üzerinden organ satışı yasaya aykırı ve suç. Satmak için ilan veren ve bunu yayımlayana 1 yıla kadar hapis, alana ya da aracılık edene 9 yıla kadar hapis cezası veriliyor. Eğer örgütlü ise ceza 15 yıla çıkıyor. Hekimler, işlemlerin ve tahlillerin yapıldığı, kolluk kuvvetlerinin ameliyathanesine kadar girdiği özel hastane ya da hastanelerin açıklanması gerektiğini belirtiyor.”

5 liralık hap satışından 5 yıl yatabilen bir kriminal nüfustan söz ediyoruz. Organ mafyasından gelen para 5 bin lira olursa, durum beterine beterine değişir herhalde. Değişmiş bile gibi.

Durum örümcek ağı gibi:

Organ bizden alınıyor, Irak üzerinden Hindistan’a gidiyor, nakil de orada yapılıyor.

Dedim ya:

Mafya bile çok ülkeli şirket, yani ÇÜŞ oldu diye...

Devletimiz ne yapar?

Arada bir suçlu yakalar ama bu iş alanı büyüyerek sürer gider.

Gerçeğin çölüne hoşgeldiniz.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..