Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Organik Tarım Meyve Sebze Üretimi

Bilinenlerin aksine meyve ve sebzelerin hiçbir kimyasal kullanılmadan yapılan tarımın çok ötesinde bir sektördür. Bu işi yaparken çiftçiler hiçbir şekilde kimyasal ilaçlar, suni gübre, suni geliştirici takviyeler kesinlikle kullanmazlar. Bu yüzden oluşacak böceklenme, hastalanma gibi durumlara karşı daha fazla titizlikle davranırlar. Ürüne tek bir damla kimyasal ya da suni bir ürün dokunması demek, çıkacak olan ürününüzün organik ve doğal olmadığı anlamına gelecektir. Organik Tarım Meyve Sebze Üretimi üretilen bu sebze ve meyveler doğallık testine tabii tutulur ve testi geçmeleri gerekmektedir.

Bu sektör aşamalı ve yatırım konusunda dikkatli olunması gereken bir sektördür. Yeni başlayacaksanız oluşacak masrafları iyi hesaplamanız gerekmektedir. Hesaplama yapmazsanız oluşacak maliyet ve masraflar sizi büyük bir külfetin içinde bırakabilir. Aynı zamanda tarım ile uğraşan biriyseniz hemen organik tarıma geçmemekte fayda var. Aşamalı bir şekilde geçmek, var olan kârınızı düşürmeden daha sağlıklı bir şekilde geçmenize olanak tanıyarak bu süre içerisinde ekonomik açıdan daha rahat nefes alabilir hale geleceksiniz demektir.

Bu konudaki dikkat edilecek hususlar şu şekildedir.

1.Arazi Bilgisi: Organik Tarım Meyve Sebze Üretimi için Kiralayacağınız ya da satın alacağınız arazinin toprak ölçümlerini yaptırmanız büyük şart. Çünkü yetiştireceğiniz ürünün o araziye ne kadar uyum sağlayacağını önceden bilmeniz gerekir. Bunun bilincinde olarak bir arazı kiralayın ya da satın alın. Bu şekilde ilk turfanda ki ürünleriniz çöpe gitmeden güzel bir şekilde yetişecektir. Bununla birlikte kiralamak istiyorsanız burada oluşacak masrafları önceden göze alarak kiralamanızda yarar var. Çünkü arazi kiralama işi kısa dönem olmaz. Uzun vadeli bir kiralama yöntemine gidilecektir. Uzun vadeli kiralama için ise malvarlığının olmasını gerektirir. Aksi takdirde işletmeniz kısa bir süre içerisinde masraflar zinciri arasında tıkanıp kalacaktır.

2.Toprağı İyileştirme ve üretime hazır hale getirme: Satın aldığınız ya da kiraladığınız araziye hemen ürünün tohumunu atamazsınız. Bunun için gerekli testlerin yapılmasının ardından toprakta eksik olan mineral, vitamin oranlarının tespit edilmesi gerekir ve buna göre arazi de iyileştirme çalışmaları yapmak gerekir. Organik bir ürün üretecekseniz A’dan Z’ye kadar doğal ve organik düzlemde duruma yaklaşmanız ve yapmanız gerekir. Bunu baz alarak ürününüzün en doğal şekilde yetişmesi için gereken özeni ve çabayı göstermeniz gerekir.

3.Piyasa Araştırması: Tabi ki her işletmede olduğu gibi piyasa araştırması yapmanız gerekmektedir lakin bu araştırma diğer sektörlere göre daha dikkatli olunması gereken bir iştir. Ürününüz organik olduğu için malum toptan satış fiyatı artacaktır. Çünkü sizin ürününüzün doğal şartlarda yetişmiş özel üründür. Bundan dolayı piyasa da ki organik tarım ürünlerinin araştırılmasında büyük fayda ve önem bulunmakta. Hiç rağbet görmeyen bir ürün yetiştirmek demek hassas bir noktada olan bu sektör için iflas bayrağının çekilmesi anlamına gelecektir. Organik Tarım Meyve Sebze Üretimi için İyi bir araştırma size iyi sonuçlar olarak karşılığını getirecektir.

Organik tarım sektörü ciddi ve önemli bir sektördür. Edinilmesi gereken pek çok tecrübe ve buna dayalı dikkat gerektirmektedir. Kazançlı bir sektör olmasıyla beraber üretimi konusunda ciddi önem taşıyan ve aynı zamanda ticareti konusunda kötü sonuçlar alınmaması açısından dikkatli olunması gereken bir sektördür.

 

mavimorfikirler

 
Toplam blog
: 16
: 342
Kayıt tarihi
: 03.07.18
 
 

İş deneyimleri ve gelecekte yapılabilecek işler hakkında yazılar yazmayı düşürünere bu blogu kurd..