Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Organik Ürün tüketmek için nedenler...

Organik Ürün tüketmek için nedenler...
 

Organik ürünler tüketmeniz için oldukça fazla neden var. Ama organik ürünü bulmak mesele…

Sayısız araştırma gösteriyor ki organik ürünler herkes için çok daha iyi ama özellikle bazı kilit alanlarda!

 Elli yıldan fazla zamandır yapılan çalışmalar gösteriyor ki organik ürünlerin besin değeri çok daha fazla. Hâlâ yapılmakta olan araştırmalarda da vücudunuzun ihtiyacı olan vitaminleri daha etkili bir şekilde almamızı sağlıyor.

Hemen her gün yediğimiz gıdaların içerdiği zararlı kimyasallarla ilgili haberler okuyoruz. Bir ürünün organik olabilmesi için doğal olarak yetişmiş, toplanmış ve tüm sürecini tamamlamış olması lazım. Zararlı kimyasal maddeler, böcek ilacı, bitki öldürücü, antibiyotik ve büyüme hormonları ise asla içermezler. Bunun yerine organik tarımla ilgilenen çiftçiler ekili alanlarında gübre ve doğal olarak üretilmiş böcek ilaçları gibi daha güvenli yöntemlerle ürünlerini ve hayvanlarını yetiştirirler. Yalnız son dönemde böyle üretim yaptıklarını söyleyenlerin birçok foyası ortaya çıktı. Üretilen ürünlerin aslında organik olmadığı uzmanlar tarafından tespit edildi. Bu durumu da göz önünde bulundurmak lazım!

Gıda ürünlerinde kullanılan kimyasallar özellikle çocukların hassas bedenleri için zararlıdır. Eğer çocuklarımız varsa, organik gıda kullanma konusunda daha titiz davranmalıyız. Eğer organik gıda tüketmenin maddi külfeti size fazla geliyorsa, o zaman hem hesaplı hem de çoğunlukla organik üretimine devam edilen, yemeden önce soymadığımız üzüm, elma, armut, dut ve lifli sebzeleri tercih edebiliriz.

Organik gıdalar geleneksel yollarla yetiştirildikleri, zararlı kimyasalları içermedikleri için çevreye de zarar vermezler. Organik tarım yiyeceklerin sağlıklı yetişmesi için ve çevreye zarar vermeyecek şekilde nöbetleşe ekimle yapılır. Bu dönemler toprakta bulunmayan kimyasallar toprağa ve suya aşılanmaz ve böylece yıllarca hasat yapabilecek topraklar olur.

Herhangi bir kimyasalı bünyesinde barındırmadığından organik ürünlerin raf ömrü kısa olur. Bu da birçok açıdan iyi olacak şekilde yerelde yetiştirilmeyi gereksindirir. Bu hem çevre için iyidir, hem de ürünün pazara ulaşım aşamalarını kısaltır.

Yapay koruyucular içermezler ve organik olmayan ürünlere kıyasla daha tazedirler. Kimyasallarla yetiştirilmiş ve bal mumuyla kaplanmış bir elma, rafta haftalarda tutulabilir. Dolayısıyla aldığınız ürünler her zaman taze olmayabilir. Ama organik elmanın raf ömrü oldukça kısadır, aldığınızda oldukça taze ve tatlıdır.

Organik olmayan ürünler taşıdıkları kimyasallar ve koruyucular nedeniyle, besinden kaynaklanan E. coli virüsü ve bakterilerin vücudunuza aşılanmasına neden olur. Organik olmayan ürünlerde, organik ürünlerde görülenden daha fazla besin kaynaklı bakteri ve virüse rastlandığı bir gerçektir.

Organik ürünler çok daha lezzetlidir! Daha taze olmaları, kimyasal ilaçlamaya maruz kalmamaları da onları daha lezzetli yapan etkenler arasındadır. İkna olmadıysanız bir organik domates alın ve genellikle satılan yavan, organik olmayan domatesle kıyaslayın. Kesinlikle tatmin olacaksınız! 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..