Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '06

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Organizasyonel başarı ve Mevlana öğretisi

Organizasyonel başarı ve Mevlana öğretisi
 

Verimlilik, takım çalışması, iş tatmini, mutluluk. Nasıl yakalayabiliz? Cevaplar arıyoruz, kitaplar okuyoruz , yeni sistemler geliştiriyoruz ve bi bakıyoruz ki; yıldızlarda oluşturduğumuz takımımız kaybediyor. En iyi üniversitelerin öğrencileri birlikte çalışamıyor ya da aynı sosyal denklik ve çalışma kültürü yakalanan iş çevrelerinde dengeler bir türlü oturmuyor.

Birçok ortak noktası olan bireylerden bir takım çıkmıyor.

İşte bu sorun masaya geldiğinde çözüm için ilk müdahele iletişimdir. Mevcut takım ya da firma iç iletişim politikaları ve uygulamaları neler?

İletişim paylaşımdır. Yani pay sahibi olma, daha da net ifadesi ile ortak olma.

Ortak olma ise çok değerli bir unsuru yakalamamızı sağlar; aidiyet duygusu. Organizasyonel başarının kaynağı aidiyet duygusuna sahip yani kendini organizasyona ait hissederek ''özveri'' ile çalışan kişilere sahip olmaktır.

Amaç yüksek iç iletişim ile ortak olan, ait hisseden özverili kişilerin birarada durabilmesidir. Birlikte durma ancak yine yüksek iç iletişim ile sağlanabilecek konudur.

Sorunun temelinin yüksek iç iletişim olduğunu biliyoruz ve artık alt adımlarını çıkartıp süreç planlaması ile uygulama aşamasına gelinmesi gereken uzun bir yolculuk var önümüzde; İç İletişim. Peki nasıl nerden başlayacağız?

Şanslıyız ki tüm Avrupalı ve Amerikan yönetim gurularını sarsan bir değere sahibiz. Çok uzaklara gitmeye gerek yok cevap yanı başımızda; ''Anlaşmak, aynı dili konuşmak değil, aynı duyguları paylaşabilmektir'' diyor Mevlana.

İletişime, ortak bir vizyon veya söylemi gündeme getirerek başlayabilirsiniz.

Aslında çok uzun bir çalışmanın ön yazısıdır paylaştığım.

 
Toplam blog
: 35
: 761
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Merhaba, yazmak en büyük hayalim değil ancak yazdıklarım üzerinde uzun zamandır düşündüğüm ve art..