Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Organize

Organize
 

Geçen hafta kaşla göz arasında iki gün arayla, önce doğal gaza, ardından elektriğe yüksek oranlarda fiyat artışı yapıldı. Az buz değil, yaklaşık yüzde onbir-onüç aralığında her iki enerji kaynağına ayrı ayrı zam yapıldı, vatandaştan tık yok.

 
 Oysa, hatırlayın geçen yıl doğal gaz yüzde beş gibi zamlandığında kıyametler kopuyordu. Tepkisizliğin iki nedeni var. Birincisi; medya'nın neredeyse tamamına yakınının iktidara yakın duruş sergilediğinden dolayı... İkincisi; "yeterki terör sonlandırılsın, zamları sineye çekeriz" özverisi. 
 
Tepkisizliğin nedeni bana göre ikincisi daha mantıklı geliyor. Türk halkı gerçekten de, ülke bütünlüğü için yapmayacağı şey yoktur. Vatandaş, meclisin açılması ve boykot kararlarından vaz geçen milletvekillerinden terörün sonlandırılması adına güzel şeyler ümit etmekte dır. "Yeterki terör sonlandırılsın, biz aç-susuz kalalım, elektirik-doğal gaz zamlansın, oradan-buradan kısar öderiz" noktasındayız . 
 
En önemli ihtiyaç kaynaklarından, elektrik ve doğal gazın zamlandırma zamanlaması eğer vatandaşın teröre karşı duyarlılığını göz önünde bulundurarak yapıldıysa çok üzücü bir durum olduğunu vurgulamak isterim... Meclisin açılışı, yeni anayasa çalışmaları ve yemin boykotu gibi konular vatandaşı yakından ilgilendiren konulardır. Vatandaştan tepki gelmesin diye söz konusu zamlar meclisin açılış günlerine doğru yapılması düşündürücü değil mi dır?
 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..