Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '14

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Örgü bebek battaniyeleri ve yapılışları

Örgü bebek battaniyeleri ve yapılışları
 

örgü bebek battaniyeleri


Örgü bebek battaniyelerini sizlere tanıtmak istiyorum. Bebek sağlığı bizim için çok önemli olmalı. Bu yüzden el örgüsünün kullanımı son derecek önemlidir.

Anne adaylarının en çok ilgisini çeken konulardan biridir örgü bebek battaniyeleri. Bebekler bizim gözümüzün nurudur. Annenin hayatında yaşadığı en güzel duygudur diyebiliriz. Anneler bebekleri dünyaya gelmeden önce onlar için minik elbiseler yapmayı, patikler örmeyi, battaniyeler örmeyi çok isterler ve birçok anne bu konuda başarılı olur. Özellikle örgü bebek battaniyeleri üzerinde çok büyük bir emek vardır. Herkesin yapabileceği bir şey değildir. Ancak hem çok güzel görünürler hem anıları olabilecek bir şeydir hem de son derece sağlıklıdır.

Doğacak olan bebek için birşeyler yapmak, üşümemesi için battaniye örmek çok zevklidir. Genelllikle örgü bebek battaniye modellerini babaanneler veya anaanneler yaparlar. Çünkü yeni nesil örgü işinden pek anlamaz pek de becerikli olmazlar :) Torunları için itina ile örerler en ince detayına kadar.  

Örgü bebek battaniyelerini yaparken mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Battaniyenizin mutlaka kalın olması gerekiyor. Yün iplik ağırlık ürünleri tercih ederseniz veya örerseniz bebeğiniz daha az üşüyecektir. Örgünün ipinin de dikkatle seçilmesi önemlidir.Çünkü bebeklerin tenleri çok hassas olur tahriş etmeyen bir ip tercih edin.

Örgü bebek battaniyelerinde güzel ve göze hoş gelen modeller kullanabilirsiniz. Örme konusundaki yeteneğinize bağlı olarak yaratıcılığınızı kullanın. Hellobaby.com sitesinde de güzel modeller var tavsiye ederim. Kendi örgünüzü kesinlikle tutmasa da çalışan anneler için güzel modeller var. Şahsen ben bebek ile alakalı alışverişlerimi her zaman internetten yaparım hem ucuz hem de kaliteli oluyor. Bu güne kadar bir sorun yaşamadım.

Gelelim vakti olan anneler için battaniye yapımını anlatmaya çalışacağım. Örgü örmek başlı başına bir tutkudur. Örmek için gerçekten sevmek gerekir. Bebek battaniyesi yapmak size zor geliyor olabilir ama aslında çok karmaşık değil. Karar verin ve işe koyulun hanımlar. İhtiyacımız olan şeyler tığ ve kaliteli bebeğe zarar vermeyen bir ip. Sabırla örmeye devam ederseniz çok güzel ürünler ortaya çıkacak. Battaniyelerin örgüsünde normal örgü kurallarını uygulamanız yeterli olacaktır. Bir ters bir düz dediğimiz yöntemle çok güzel işler başarabilirsiniz.

Battaniyeleri ılık veya soğuk suyla yıkayın. Yumuşatıcıyla yıkarsanız bebeğiniz mutlu olacaktır.

Son olarak kimyasallarla üretilen battaniyeleri tercih etmemeniz yararınıza olacaktır. Bebeğiniz için alacağınız ürünü satın almadan önce iyice araştırın. Yukarıda verdiğim site güvenilir birçok bayisi var. Unutmayın hiçbir şey bebeğinizin hayatından değerli değil. Örgü bebek battaniyesi satın alacaksanız da kalitelisini alın.

 
Toplam blog
: 9
: 86851
Kayıt tarihi
: 21.03.12
 
 

Doğal tedaviler üzerine yazılar yazıyorum. Şifalı bitkilerin kimyasal maddelerle karışmadan direk..