Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Örgüt sözcüsü gibi...

Örgüt sözcüsü gibi...
 

internet....


Saddam’ın Irak'ında yabacı güçlerin maşası halinde bin bir zorlukla yaşayan kuzey Iraklı Kürtler ABD müdahalesi sonrası Irak devletinin en tepesine oturdular. Celal TALABANI Irak Cumhurbaşkanı oldu.

Terör örgütünün şartlarını açıklıyor.Talabani örgüt sözcüsü gibi..

Dünyanın geldiği nokta bu mu olmalı?

Yani bir Cumhurbaşkanı, kadın, çoluk çocuk,yaşlı, genç, sivil asker, güvenlik görevlisi ayırımı yapmadan gözü dönmüş bir şekilde insanları katleden bir örgütün sesi nasıl olur.

Amerikan askerlerinin gitme ihtimali midesine oturmuş bu pek sayın Cumhurbaşkanının.

Daha önceleri de elinde çantasında PKK önerileri ile gelmişti Türkiye’ye. “Su bahane terör örgütü şahane” misali o zamanda çantasında benzer öneriler vardı. Hani terörle dirsek teması yapmak suçtu? ABD, dünyanın nesrinde olursa olsun bulup yok ediyor ama Irakta terör örgütünün sesi nefesi olan ve önerilerini sakınmadan açıklayan Celal TALABANİYE cumhurbaşkanı olarak katlanıyor, destek veriyor!

Talabani de malum örgüt için “dönemin silahlı mücadele dönemi olmadığını, mutlaka silah bırakması gerektiğini" söylüyor ve ekliyor.”2 şartları var”diyor.

Daha önceleri de malum örgüte af ve Uluslar arası Kürt konferansı gerçekleştirilmesini istemişti.

Bir yandan Türkiye hamiliğinde Irakta yaşama şansını yakalayacaksın, ABD askerlerinin çekilmesi ihtimali karşısında nerede ise ağıt yakacaksın, diğer yanda canı örgüt için koparabildiğin tavizi almak için girişimlerde bulunacaksın, onların şartlarını açıkça dile getireceksin.Böyle bir Cumhurbaşkanından kime fayda gelir? Dünya, kendi ülkesinde başkalarının maşası bir insandan ne bekleyebilir.

Türkiye, Iran,Irak Suriye dörtgeninde bulunan Kürt kardeşlerimizin bu tip insanlara itimat etmesi kesinlikle yanlıştır.

Özellikle gerek gücü gerekse toplumsal yapısı itibariye her bakımdan Kürtlerinin yaşadığı diğer ülkelere göre çok çok ileri düzeyde olan ve Kürt kardeşleri ile her hangi bir büyük problemi olmayan Türkiye böyle zavallı insanların dayatmalarına muhatap edilmemelidir

Kürt kardeşlerimiz kendi iradeleri ile Türkiye’nin yanında yer almalı kendilerini etrafındaki diğer ülkeler nezdinde korumalarını istemelidirler.

Okyanus ötesinden gelen destekle, daha doğrusu uzaktan kumanda ile ne kadar yaşanılabilir. Ekmeğin, suyun, havan ortak olanla yaşamayı beceremeyenler yok olup gitmeye mahkumdurlar.

Çok acılar çeken coğrafyamız insanı aklını zekasını ve deneyimlerini kullanma noktasına gelmelidir.

Maşaların bölge halklarına verdiği acıları hafızamızı yoklarsak hatırlarız.

Maşalarla değil paşalarla işbirliği yapın derim Kürt kardeşlerime. O paşada Türk milletidir.

Çünkü size en iyi çözümü sizi kardeş belleyip binlerce yıl bağrında taşıyan Türk milleti sunabilir.

ABD askeri gidecek diye dizlerinin bağı çözülen kuklalardan kimseye hayır gelmez.

Sevgi ve saygılarımla…

 
Toplam blog
: 449
: 609
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Rizede yayınlanan ilk renkli gazete ViraHaberin kurucusuyum 5 sene baş yazarlığını yaptım. İLESAM..