Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '09

 
Kategori
Kitap
 

Orhan Demirtaş'tan kütüphaneye gelen "Ana Britannıca" ansiklopedileri

Orhan Demirtaş'tan kütüphaneye gelen "Ana Britannıca" ansiklopedileri
 

Kitap, kalbe giden renk ve mutluluk...


İzlenimler, Gizemli Bir Söyleşi, Nabide Kılınç

İnsan ihtiyacı varsa daha çok seviniyor, mutlu oluyor. Gelen Ansiklopediler de böylesine bir mutluluk oldu.

Orhan Demirtaş Yerkesik doğumlu.. Burada, yöresinin içinde, insanlarına ve eğitime duyarlı. Kendisiyle iLk kez karşılaştım. Kütüphaneye koşup getirdiği ansiklopediler ile.

Kütüphanenin ihtiyacı ise çok mutlu oluyorum, sanki bizim sesimizi ve çalışmamızı duymuş ve karşılamış gibi.

YERKESİK kökenli. Muğla’da oturuyor. Şu an, Demokrat Parti Belediye Meclis Üyesi olarak aday, Yerkesik için katkı koymanın bir adımını atmış.

Ancak kendisiyle bir görüşme yapamadık, ansiklopedileri verip gitti... İşlerinin yoğunluğundan olsa gerek...

Gelen Ansiklopediler için teşekkür ediyorum...

Kütüphaneye ilgi gösteren ve elinde kitapla gelen kişiler bir görev duyarak kitaplarını bırakarak gidiyorlar. Ancak biz kendileri ile biraz görüşmek onların yaptıklarından ve yörenin etnografik damarlarından söz etmek ve bunları dile getirmek, yazmak istiyoruz.

Bunları aktarmak için onların yaşam ve kültürlerinden örneklerle anlatıp, getirdikleri kitap ve katkıdan belgeler bırakarak yazmak ve teşekkür etmek istiyoruz.

Bunları düşünmekteyiz, Yerkesik’teki bu güzelim kütüphaneyi fark eden nice dostlarımıza ve o gönüllere biz de belge ve bilgilerle teşekkür etmek, onların köklerini dile getirmek istiyoruz.

Ve kütüphanenin ihtiyaçlarının sadece kitaplardan oluşmadığı anlatmak istiyoruz.

Kütüphane deyince hep aklımıza elbette kitaplar gelmekte. Kitapları alıp koşmak ne güzel. Ne insanca bir davranış ve incelik olarak değerlendirmekteyiz.

Yaşayan bir kütüphanenin fiziksel mekanlarını ve donanımlarını sağlayıp sıcak ve canlı bir merkez haline getirmek için hep çaba göstermek yaklaşımı ile bunlar nelerdir dile getirerek, karşılanmasını isteyeceğiz.

Biz çok bilgi ve belge, katılımla, duyarlılıkla ve sorumlulukla, yöremizin etnografyasını çizmek ve dile getirmek istiyoruz. Yöremizin kültürünü ve yaşam değerlerini onlarla dile getirmek ve söyleşmek, yaşatmak istiyoruz.

Yerkesik gelecekte bir büyüme ve gelişme evresinde kütüphanesi ile birlikte gelişmenin merkezinde yer almalıdır diye düşünmekteyiz.

Üniversite kentinin bir ayağı olan ve gelişmekte yerini alan Yerkesik’te, Yerkesik Halk Kütüphanesi gerek kentinden taşra coğrafyasındaki ucuyla gerek yöresindeki varlığıyla, gerekse ülkedeki kültürel yapılanmada özgün ve seçkin, önemli yerini almalıdır, diye düşünmekteyiz.

Yerkesik önemli gelişme ve büyüme ile kendisini en önemli kültürel birikimiyle birlikte geleceğe planlamalıdır.

Biz bunlar nelerdir zaman zaman yazılarımda dile getirmekteyiz. Farkına varmaktayız. Uzun yıllardır farkında olmanın çabalarını ve taleplerini, kültürel gelişimini çeşitli etkinlik ve yazı, kütüphanenin varlığıyla anlatmaktayız... Yerkesik ve Yerkesik Halk Kütüphanesi olarak duygu ve düşüncelerimiz program ve projelerimizi , Yerkesik coğrafyasının kültürel birikiminin merkezinde yer alarak gelişmesindeki rolümüzü üstlendik ve varlığımızı ortaya koymaktayız .. Yerkesik gelişmesine parelel büyüme ve gelişmenin kültürel önemine değinmekteyiz.

Kütüphaneme getirilen “Ana Brıtannıca” ansiklopedileri için ORHAN DEMİRTAŞ beyefendiye teşekkür ve saygılarımızı iletiyoruz...

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..