Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '10

 
Kategori
Spor
 

Orijinal Dos Santos (Zizi) Galatasaray’da

Orijinal Dos Santos (Zizi) Galatasaray’da
 

Giovanni Dos Santos ismi geçen sene de Galatasaray’ın gündemine gelmiş ancak transfer gerçekleşmemişti. Bugün ise 20 yaşındaki genç Meksikalıyı Denizli’de Galatasaray forması ile izledik. Uzatmadan söyleyeyim; Barcelona alt yapısından gelmiş, 2005 yılındaki 17 yaş altı Dünya Kupası’nın en değerli oyuncusu seçilmiş bir genç yeteneğin ülkemize gelmesi başta Galatasaray olmak üzere Türk Futbolu için çok önemli gelişmelere gebe. Zira her ne kadar Barcelona ve Tottenham’da beklenen performansı gösteremese de sahip olduğu özellikler sayesinde Zizinho (bu ismi daha çok kullanılıyor aslında) tam bir yıldız adayı. En olumlu senaryoda Zizi (bu da benim kısaltmam) Galatasaray’ın yıllarca yıldız futbolcusu olup takımının başarılarında önemli pay sahibi olur, ya da birkaç sene sonra maliyetinin çok üzerinde bir rakama satılır. Elbette tüm bunları Galatsaray’a kiralık olarak gelen Dos Santos’un mukavelesindeki seçenek hakkının kullanılacağını farz ederek söylüyorum aksi takdirde çoğu Meksika milli takımında geçecek 3-4 aylık süre kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Kısaca, sonuç ne olursa olsun bu yaştaki bir yıldızın alınması çok başarılı bir transfer organizasyonudur.

Jo Nonda’dan İyi Mi?

Jo’yu ya da gerçek adıyla João Alves de Assis Silva’yı ortağı Vagner Love ile birlikte Fenerbahçe’nin CSKA maçlarında tanıdık. O zamanlar gerçekten iyi bir ikili olan bu forvet hattından Vagner’in daha çok öne çıktığını kabul etmek gerek. Jo ise hareketli yapısı ve düzgün vuruşları ile dikkat çekiyordu, şimdi de öyle. Jo’nun kötü bir futbolcu olduğu elbette söylenemez ancak Jo için Nonda’nın gönderildiği ve M.Baros’un da yakında sakatlıktan kurtulacak olduğu düşünüldüğünde bu transferin çok bir anlam taşımadı fikri akıllara geliyor. Diğer taraftan Jo’nun mukavelesinde opsiyon hakkı da bulunmaması sanki 3-4 aylığına gerçekleştirilmiş bu transferi daha da enteresan kılıyor.

En Faydalısı Lucas Neill

Galatasaray’ın transferlerinden bahsederken Avustralyalıyı es geçmez olmaz. Kaldı ki bu üç isim dikkate alındığınca kanaatimce sarı kırmızılılara fayda sağlayacağı kesin olan ilk isim Neill. Gerek oyunu rakip yarı sahada oynamayı seven Galatasaray’ın savunmadaki açıklarına bir yara bandı olması, gerekse hiç güven vermeyen stoper ikililerinde yer alarak bu noktaya bir çözüm getirmesi tecrübeli oyuncuyu Galatasaray için önemli kılabilir. Elbette Neill bir Puyol ya da Zanetti değil ama 31 yaşındaki oyuncunun en büyük artıları tecrübesi ve profesyonelliği.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..