Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '11

 
Kategori
Mizah
 

Orjinal vaatler

Orjinal vaatler
 

Ne zamandır kalem almaz oldum elime. “Sol elim, güzel elim…” dizeleriyle sürdürmeyeceğim yazımı, merak etmeyin! 

Bu fikir benim, şu fikir bizim halaoğlunun, şu çılgın proje Trakya’dan askerlik arkadaşımın, tarzı konuşmalar geçince aklıma enteresan fikirler geldi. 2023’ü beklemeden yazayım dedim. Ve tabii ki siyasete girenlerle empati kurarak yaptım bu fikirlerimi. 

İlk fikrim facebook ve twitter üzerine… 

Bütün işyerlerinde, resmi daireler de dâhil, facebook ve twitter serbest olacak. Bankalar veya PTT gibi kurumlara facebook ve twitter üzerinden sıra işlemleri, havale, mavale, kızamık gibi işlemler yapılabilecek. 

Youtube, pikniktube, ordanburdantube gibi sonu “tube” ile biten paylaşım siteleri serbest olacak. 

Çalışanlara 4+1+2 sistemi uygulanacak. 4 gün iş yerinde, 1 gün evinde internet üzerinden ve hafta sonu da evde facebok gibi sanal âlemde istirahat ettirilecek. 

Milletvekili olmak isteyen herkese sınav yapılacak. Aday adayı olmak için önce genel kültür ve genel yetenek gibi sorulara tabii tutulacak. Sonra, sanat, zanaat, biat, ikiat gibi testlerden geçtikten sonra aday adayı olunabilecek. 

Her vatandaşın bir “blog” u olacak. TC kimlik numarasıyla o bloguna ulaşabilecek. Her türlü eleman alımı o blog üzerinden yapılacak. İşveren, alacağı işçiyi, memuru o blogu referans alarak işe alacak.
Siyasilere Ceza Puanı Sistemi (CPS) uygulanacak. Küfreden ya da gereksiz polemik yaratan siyasilere ceza puanları verilecek. Hiç konuşmayan, kafasına göre meclise gelen vekillere de ceza puanları belirlenecek. Avrupa Birliği’nin belirlediği(!) bir katsayı rakamı belirlenecek ve bu katsayıyı geçen vekillere yaptırımlar uygulanacak. Mesela, bir ay dokunulmazlık kalkacak, iki ay küfür etmeden mecliste oturma gibi cezalar… 

Bu CPS ile başarı elde edilince tüm yurda yayılacak. Bütün kurumlar CPS’ye tabii olacak. Ve vatandaşlar internet üzerinden kurumlarda çalışanlara puanlar verebilecek. Atamalar, primler bu CPS verilerine göre yapılacak.
***
***
Ben bir yarımadayı ada, bir adayı yarımada yapmadım. Fikirlerim maliyetsiz ve uygulanabilir özelliğe sahiptir. 2023 yerine 2013 yılı tercih edilmiştir. 10 yıl beklemeyelim ve hemen işe koyulalım. 

İstikrar için 2023 değil, istikbal için 2013!
Türkiye Bağımsız Milletvekili Adayı
Mahir Temur
 

twitter/mahirtemur
facebook/mahirtemur

temur_mahir@hotmail.com
mahirtemur@gmail.com
mahirtemur.blogcu.com.tr
mahirtemur.milliyetblog.com.tr
Yazarkafe/mahirtemur
Yazarport/mahirtemur
 

Mahir Temur 

 
Toplam blog
: 110
: 521
Kayıt tarihi
: 21.12.09
 
 

1979 Malatya doğumluyum... Evreni kendi gözlüğümden (0,50-0,75) görmeye çalışan bir yazarım... Dü..