Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Orlando Disney Eğlence Parkları için genel tavsiyeler

Orlando Disney Eğlence Parkları için genel tavsiyeler
 

Amerika Birleşik Devletleri Florida eyaletinin Orlando şehrindeki Disney temalı eğlence parklarının topluca yer aldığı Walt Disney World Resort, Lake Buena Vista mevkiinde 69 km2lik bir alanda bulunuyor.

Bugüne kadar sadece bir bölümünün geliştirilmiş olduğu bu alan ile Walt Disney World Resort, dünyanın en büyük eğlence kompleksi.

Disney World bünyesinde dört temalı eğlence parkı (Theme Parks – Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios, Disney’s Animal Kingdom )  iki su parkı (  Water Parks – Disney’s Typhoon Lagoon, Disney’s Blizzard Beach ) dört mini golf sahası, bir spor kompleksi ( Disney Widw Worlld of Sports ), bir şehir merkezi ( Downtown Disney ) bir gezinti terası ( Disney’s Boardwalk ) ve çeşitli oteller yer alıyor. https://disneyworld.disney.go.com/

zol 11 1024x768 ORLANDO DİSNEY EĞLENCE PARKLARI İÇİN GENEL TAVSİYELER

 maps1 ORLANDO DİSNEY EĞLENCE PARKLARI İÇİN GENEL TAVSİYELER

Disney otellerinde kaldığınız zaman parklar arası ulaşım shuttle otobüsler veya parklar arası dolaşan trenler ile sağlanıyor. Dışarıdaki bazı büyük otellerden ve havaalanından da  Disney World’e servis imkanı var.

Toplu taşım imkanları ile Disney World’e gelmek mümkün değil bu nedenle Disney World’e ulaşımı olmayan başka otellerde kalınıyorsa araba kiralamak bir zorunluluk.

Konaklama imkanları, Disney World de oldukça pahalı. Ancak bu otellerde kalanlar için parklar 90 dakika erken açılıyor ve alışverişleriniz istediğiniz yere teslim ediliyor. I-Drive yolu üzerindeki otellerde veya Kissimmee bölgesine yakın yerleşmelerde ise daha ucuz seçenekler bulmak mümkün.

Orlando bölgesinde genel eğilim apart tatil villaları kiralanması üzerine. Uzun süreli kalışlarda daha ekonomik. Oldukça büyük olan bu villalar iki aile tarafından da ortak kiralanabilir.

four disney theme parks1 ORLANDO DİSNEY EĞLENCE PARKLARI İÇİN GENEL TAVSİYELER

Walt Disney World Resort’a ziyaret zamanı internet üzerinden iyi araştırılmalı. Sezon dışında parkların bazı bölümleri bakıma alınmış olabiliyor ve bir su parkı kapalı oluyor. Yaz ayları ise sıcak ve nemden fırtınaların olduğu bir mevsim.

Yüksek sezonda, bazı parklar ve özellikle su parkları yoğun talep sonrasında öğleden sonra ziyaretçi alamayabiliyor, o yüzden her zaman erken gitmek avantajlı.

Haziran ayında parklardaki ortalama sıcaklık 36-40 derece arasında seyrediyor ve en güzel zamanın Şubat ayı olduğu söyleniyor.

Disney bilet seçenekleri internet sitesinden detaylı incelenebilir. Bir günlük ya da kısa süreli kullanımlar ekonomik değil, kısıtlı süre için geliniyorsa parkları inceleyerek tercih yapmak ve kapıdan bilet almak daha kullanışlı.

 

Her gün tema parkına gitmek yorucu ve bezdirici oluyor, araya su parkı yada golf gibi az gürültülü ve kuyruksuz alternatifler sokmak gerek.

Parklardaki kuyruklardan oyunlara vakit kalmıyor bu nedenle az parka gidip, yüksek fiyatlı Fast-pass, hızlı geçiş sistemi olan bilet almak, pahalı görünse de parktan istifade olarak bakıldığında daha mantıklı.

Eğlence parklarındaki yemek olanakları birbirinin aynı ve fazla alternatifli değil. Porsiyonlar Türk standartlarında ama fiyatlar yüksek. Bu nedenle mümkünse çıkıp dışarda yemek daha ekonomik. Çıkma imkanı yoksa yemek ile zaman kaybetmemek ve lezzetsiz fast foodlara çok para ödemek yerine yanınızda sandviç-meyve v.s getirmek mantıklı bir çözüm olabilir.

Disney Water Parks1 ORLANDO DİSNEY EĞLENCE PARKLARI İÇİN GENEL TAVSİYELER

Su parkları bütün bir gün geçirmek ya da yarım bir gün dinlenmek için çok ideal, yemek seçenekleri de daha iyi.

Akşamları ücretsiz ve biletsiz olarak gezilebilecek ve kaliteli akşam yemeği seçenekleri bulabileceğiniz Downtown Disney ve Disney’s Bordwalk’de bazı restoranlarda gece şovu veya film gösterimi yapılıyor ancak rezervasyonsuz yer bulmak zor ihtimal.

Tüm parklara gideceğim derseniz, sadece Walt Disney World Resort parkları için en az beş gün ayırmak gerekir. Ancak Orlando’da başka eğlence temalı parklar olduğunuda unutmamak gerekir. Eğer Avrupada Eurodisney’de bulunduysanız Magic Kingdom’da hiç vakit kaybetmemenizi öneririm.

Behiye Işın

www.cocuklageziyorum.com

amerika-haziran-2013 

 
Toplam blog
: 31
: 3253
Kayıt tarihi
: 01.12.11
 
 

İTÜ mezunu Yüksek Şehir Plancısıyım. Sadece gezmek ve yazmak istiyorum. ..