Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Ormanlarımızı satamazsınız

Ormanlarımızı satamazsınız
 

TEMA Vakfı, 2/B orman alanlarının satılmaması ve aynı sorunun tekrar yaşanmaması için “Bir İmzaya Karşı Bir Milyon İmza” sloganıyla imza kampanyası başlattı. Erozyonla Mücadele Haftası nedeniyle 17-25 Kasım 2007 tarihleri arasında TEMA Gönüllüleri tarafından 72 il ve 22 ilçede 94 noktada imza standları açılacak. TEMA Gönüllüleri 21 Kasım 2007 tarihinde Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nden Anıtkabir’e “Ormana Saygı” için yürüyecek.

Kısaca 2/B olarak tanımlanan ve orman vasfını kaybettiği söylenen orman arazilerinin satışı 2003 yılında gündeme geldiğinde, TEMA Vakfı’nın da içinde bulunduğu Ormanlarımıza Sahip Çıkalım Birliği’nin önderliğinde yapılan çalışmalar, kamuoyunun tepkisi ve 10’ncu Cumhurbaşkanı’nın veto kararı ile engellenmişti. Ancak, 2/B orman arazilerinin satışı yeniden gündemde. Üstelik Mevcut Anayasa’da 2/B orman arazileri için 31.12.1981 olarak getirilen sınırlama, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinin bir gün sonrası olan 23 Temmuz 2007 tarihine kadar genişletilmek isteniyor. Bu daha çok orman alanının orman dışına çıkarılması anlamına geliyor.

TEMA Gönüllüleri Adalet İstiyor:
Ormanlarımızı Satılık Değildir

TEMA Vakfı, 2/B konusunun mutlaka çözülmesi gerektiğine inanıyor. Ancak çözüme mevcut hükümetin yapmak istediği gibi daha çok orman alanını orman dışına çıkararak ve satarak ulaşamayız. 2/B, işgal edilmiş orman alanlarının devlet eliyle, orman sınırları dışına çıkarılmasıdır! Hepimize ait ormanlarımızı çalanları, işgal edenleri bugün affedersek hangi yüzle “adalet mülkün temelidir” deriz. 15 yıldır başta topraklarımız ve ormanlarımız olmak üzere sahip olduğumuz doğal varlıkların korunması için 330 bini aşkın Gönüllümüzle mücadele eden gönüllü bir kuruluş olarak adalet istiyoruz, ormanlarımız satılık değildir.

Sen de İmzala:
Ormanlarımız Satılmasın!

TEMA Vakfı, 2/B orman alanlarının satılmaması ve aynı sorunun tekrar yaşanmaması için “Bir İmzaya Karşı Bir Milyon İmza” sloganıyla imza kampanyası başlattı. Erozyonla Mücadele Haftası nedeniyle 17-25 Kasım 2007 tarihleri arasında TEMA Gönüllüleri tarafından 72 il ve 22 ilçede 94 noktada imza standları açılacak. İmza standlarında TEMA

Gönüllüleri hafta boyunca 2/B konusunda halkı bilgilendirecek ve kampanyayı desteklemeleri istenecek.

Erozyonla Mücadele Haftası’nın açılışı 17 Kasım 2007 Cumartesi günü saat 13:30’da Taksim Meydanı’nda açılan imza kampanyası standında TEMA Vakfı Mütevelliler Heyeti Başkanı Nihat Gökyiğit tarafından yapılacak. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çelik Kurtoğlu Beşiktaş Meydanı, TEMA Vakfı Genel Müdürü Dr. Uygar Özesmi de Kadıköy Meydanı’nda aynı saatlerde TEMA Gönüllülerince açılan standlarda yer alacak.

İmza Kampanyası Ekim ayından bu yana Vakfın web sitesinde sürekli artan katılımla devam ediyor. Birbuçuk ayda 270 bini aşkın kişinin desteklediği imza kampanyasına dileyen herkes http://www.tema.org.tr/2B/ adresinden katılım sağlayabiliyor.

TEMA Gönüllüleri Orman’a Saygı İçin Anıtkabir’e Yürüyecek

Binlerce TEMA Gönüllüsü, 21 Kasım 2007 tarihinde saat 10:00’da Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nden Anıtkabir’e “Ormana Saygı” için yürüyecek. TEMA Vakfı Kurucu Onur Başkanı Hayrettin Karaca, Mütevelliler Heyeti Başkanı A.Nihat Gökyiğit, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çelik Kurtoğlu, Genel Müdürü Dr. Uygar Özesmi ve TEMA Gönüllüleri yürüyüş sonunda “Vatan Toprağı Kutsaldır, Kaderine Terk Edilemez” diyen Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk kabri ziyaret edecektir.

2/B Sorunu Nasıl Çözülür?

TEMA Vakfı, 2/B sorununun çözümü için önce ana vananın kapatılmasını yani yeni 2/B’lerin yaşanmaması için yasal önlem alınmasını talep etmektedir. Satış yöntemi kesinlikle kabul edilemezdir. Bunun için ecrimisil (*) yani kiralama yöntemi bir an önce uygulanmaya başlamalıdır. Kentleşmiş yerlerdeki insanlar sokağa atılamaz, fakat orman içinde tek veya siteler halinde yapılaşmalar, mevcut yasalar gereği kesinlikle yıkılarak orman haline dönüştürülmeli, kentsel dönüşüm uygulanmalıdır.

Siz Ne Yapabilirsiniz?

Ormanlarımızın hep orman kalması için 2/B Arazileri Satılmasın İmza Kampanyamıza siz de katılın, imzalarınızla ormanlarımızın satışını durdurun! İmza Kampanyamıza www.tema.org.tr/2B adresli web sitemizden, bölgenizdeki TEMA Gönüllüleri aracılığıyla ve 17-25 Kasım 2007 tarihleri arasında Türkiye genelinde 72 il, 22 ilçede açılacak 94 imza standından katılabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 272
: 734
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

1959 Sinop Bektaşağa Köyü doğumluyum. Yaşamda, anlaşılacak bir şeyi olanlara ve bunu öğreti yapan..