Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '10

 
Kategori
Özel Günler
 

Örnek hayatlar

Hoşgörü ortamının gittikçe azaldığı günümüz dünyasında, insanlık olarak manevi değerlerimize daha fazla sahip çıkmamız gerektiği açıkça ortaya çıkmaktadır. Hoşgörüyü, affetmeyi, barışı, başkalarının hakkına saygıyı ve sabretmeyi bizlere her vesile ile anlatan mesajları somutlaştırmamız gerekmekte.

Hz.Peygamber her şeyden öre bizler gibi bir insandı. Onun insan yönüne Kur'an-ı Kerim'de şöyle işaret edilmektedir:
"De ki: Ben, yalnızca sizin gibi bir beşerim. (Şu var ki) bana, İlah'ınızın, sadece bir İlah olduğu vahyolunuyor. Artık her kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa, iyi iş yapsın ve Rabbine ibadette hiçbir şeyi ortak koşmasın"(el-Kehf, 18/100).
O, yaşamış olduğu dönem de cahiliye toplumunun kötü örf ve adetlerinden Allah'ın lütfu ile korunmuştur. Böylece o dönemin yaygın kötülüklerine bulaşmadan esenlik içinde büyümüştür.

Hz. Peygamber'in ahlakı hakkında en büyük kaynak Kur'an-ı Kerim'dir. Allah tarafından bütün insanlık için peygamber olarak seçilen Hz.Muhammed, Kur'an'ın ifadesi ile "Biz seni bütün insanlara ancak müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik; fakat insanların çoğu bunu bilmezler"(Sebe', 34/28) denilerek bütün insanlara gönderilmiştir. Onun gönderiliş hikmeti insanlara rahmet vesilesi olmaktır. "(Resulüm!) biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik"(el-Enbiya, 21/107).

Kainatın Efendisi "İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek mana da iman etmiş olamazsınız." buyurarak imanı toplumsal barışın temel taşı yapmıştır.

Toplum olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde içinde bulunduğumuz haftanın önemini kavrayarak yaşantılarımıza yön vermeye çalışalım.
Sevgi ve beraberliğin oluşturduğu ortamlarda yaşamak dileklerimle tüm Müslüman aleminin Kutlu Doğum Haftası'nı kutlar, ülkemiz üzerinden beraberlik, kardeşlik ve sevgi güneşinin hiç batmamasını temenni ederim.

 
Toplam blog
: 5
: 1025
Kayıt tarihi
: 06.04.10
 
 

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 1961 yılının 6 Ekim günü dünyaya geldim. Güzel bir çocukluk dönemi son..