Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '09

 
Kategori
Dünya
 

Orta Doğu’nun yeni düzeni

Orta Doğu’nun yeni düzeni
 

Gelecekte bölgenin tek hakimi İsrail olacak.


Ülke gündemini yakından ilgilendiren konulara yakından bakmak gerekirse karşımıza karışık bir Harita çıkıyor. Bu harita rol alan devletler ise ABD, Türkiye, İran ve İsrail’dir. ABD hariç diğer devletler bölgenin öncü devletleridir. Irak’ın işgal edilmesi ile saf dışı kalması ve diğer Arap ülkelerinin aktif bir siyasi yapısı olmaması bu güç dengelerini çıkmasına yol açıyor.

Başbakan Erdoğan’ın Amerika Birleşik Devletlerine olan ziyaretini uzun vadeli olarak değerlendirdiğimizde Orta Doğunun ne zaman hareketleneceğini bilgisine ulaşmak zor olmaz. Yapılan ziyaretler sırasında Tokat ilinde verilen şehitler daha öncesinde yüzüne gözüne bulaştırılan açılımın örtmek ve muhafazakâr ve milliyetçi kesimin duyguları ile oynayarak yapılmış planlı bir operasyondur. Fakat operasyonun kim tarafından yapıldığı muammadır. Ayrıca DTP’nde bölge halkının gözünde karalamaya yönelik bir harekettir. Olaylara Türkiye açısından bakmak her zaman olduğu gibi bilinmezlikleri ve soru işaretleri olmasına neden oluyor. Yeni Dünya düzeninde güçlü bir Orta Doğu, dolayısıyla güçlü bir İran istenmiyor. İran’a yapılacak operasyon için düğmeye basıldı. Size tarihi de verebilirim. 2011-2013 arasında bu operasyonun yapılma ihtimalinden kendi adınız gibi emin olun….

İsrail’in İran hükümetine karşı tedirginleri halen devam etmektedir. Bizim mevcut 59. hükümetimiz iktidar partisi olan Akp’yi seçimlerin yaklaşması ve kötü ülke yönetimi ile bir oy gaygısı sarmıştır. Bu görünmez telaşı ve İsrail ile olan münakaşası tamamen kendi seçmen tabanına oynaması ondandır. Son olarak başbakan Erdoğan’ın İsrail’in Türk hava sahasını kullanmasına yönelik 10.11.2009 tarihli konuşmaları hesap edilerek ve ilerisi (seçimler) düşünülerek edilmiştir. Artık ülkenin çıkarları değil parti çıkarlarının gözletildiği döneme girmiş bulunmaktayız. Bir ülkede bunu gözetilmesi demek o hükumetin ne şekilde olursa olsun her türlü dış isteklere açık olduğunun bir göstergesidir.

<ı>

<ı>2010-2015 Orta Doğusu

Beyaz sarayda gizli kalan ve konuşulan konular arasında Orta Doğu’nun geleceğinin konulmama ihtimali yoktur. Bundan yola çıkarak yenidünya düzeninde oluşacak bir Orta Doğunun nasıl olacağı soruları gündeme geliyor. Kısaca bahsetmek gerekirse dağılmış Orta doğuyu bu tarihler arasında göreceğiz. İran’a yapılan harekât sonunda bölgede güçler dengesi İsrail ve Türkiye arasında olacak. Bu durumda ise hareketleri her şekilde kısıtlanmış ekonomik olarak çıkmazda yer alan Türkiye istemeden de olsa buna boyun eğecek tabi ki bunu göstere göstere yapmayacaklar ve yazmayacaklar da belli bir süre, halkın da bunu kabul etmesini bekleyeceklerdir. Ve sonuç olarak Orta Doğu’nun tek gücü İsrail kalacaktır. Bilmiyorum bunu bizim yöneticilerimiz göremiyorlar mı? Ya da bilerek mi bu oyunun bir parçası oluyorlar. İlerleyen zamanlarda bunlara göreceğiz…

Konuyu destekleyen yazılarım;

Yıllarca kandırıldık http://blog.milliyet.com.tr/Yillarca_kandirildik/Blog/?BlogNo=216335

Sorun yok açılımı var http://blog.milliyet.com.tr/Sorun_yok_acilimi_var/Blog/?BlogNo=213635

<ı>

<ı>“Giderek zorlaşan hayat karşısında ve güçleşen dünya karşısında zayıflayan (zayıflatılan) bir Ülke…”

<ı>

<ı>S&S

serbestler@windowslive.com

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..