Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '11

 
Kategori
Siyaset
 

Orta Doğu satrancı

Orta Doğu satrancı
 

Amerika Birleşik Devletleri, Büyük Orta Doğu (BOP)  proje kapsamında yapmış olduğu öngörülerin önemli bölümünü gerçekleştirdiğini görebiliyoruz..

Irak, Afganistan, Mısır, Libya gibi ülkelerde yaşananlar, değişimin birer habercileridir.

Orta Doğu projesi hakkında değerlendirme yapmaya çalıştığımız zaman, karşımıza hemen ABD'nin petrol çıkarları doğrultusunda bir tablo ortaya çıkıyor.

Evet doğrudur. Zira bu çıkar doğrultusu paralelinde Orta Doğu ülkelerinde demokrasi ve insan hakları bağlamında yaptırımların söz konusu olabileceğini de göz ardı etmemek gerekir..

Gerek proje kapsamında, gerekse yaptırımlar kapsamında Türkiye önemli rol üstleniyor ve model ülke olmanın dışında, Erdoğan'ın (BOP) eş başakını olduğu da  kendi açıklamasıyla belirttiği biliniyor.

Washington, Orta Doğu projesi için tıpkı satranç oyunu gibi oynuyor. Vezirlerini, kalelerini, piyonlarını yerli yerine koyarak hamleleri hem yönlendiriyor hem de gözetliyor.

Yönlendirirken de bazı istenmeyen, tatsız ve onur kırıcı olaylar da yaşanıyor. Örneğin; Suriye'nin Arap Birliği üyeliğinin askıya alınması sonucunda, başta Türkiye'yi hedef alarak Bayrağımızın ve Atatürk resminin yakılması bizleri son derece üzmüş ve de öfkelendirmiştir.. Şiddetle kınıyoruz!

Dışişleri Bakanlığı tarafından Suriye'ye nota verildi, ardından diplomatik görüşmeler yapılıyor. Zira bütün bu yaşananların sorumlusu ABD olduğu ve de Washington'u iyi okunması gerktiğini düşünüyorum..

Bugüne kadar Atatürk'ün resmine hiç bir ülke tarafından saldırıya uğratma cesaretini gösterememiştir. Suriye'nin böyle bir eylemde bulunması müslüman ülke olarak bizi daha da üzmüştür..

Ama dedik ya, tüm senaryolar Washington'da yazılıyor ve sahneleniyor..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..