Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Orta hakeme gözlük, yan hakeme dürbün..

Orta hakeme gözlük, yan hakeme dürbün..
 

milliyet.com.tr


Fenerbahçe, kazanmak zorunda olduğu bir deplasmanda, az kalsın bir metre cizginin içine düşen topu görmeyen yan ve orta hakem hayatlarının en büyük hatasını yaparak yakacaktı.

Ha bu ne ilk nede son hataları olacak, Türk hakemleri yeterli eğitim ve beceriden yoksun, kayırmacı tutumları devam ettiği sürece hep hataları ile anılacaklar..

Emre'nin nefis golüne karşı Denizlispor yediği golden sonra deplasmanda 8 maçın sadece birini yenen Fenerbahçe'yi baskı altına alarak gol aradı. Ama Deivid yaklaşık 35 metrden attığı, nefis gol, nerdeyse bir metre cizgiyi geçen topu nasıl olurda hem orta hakem, hemde yan hakem görmez, hayret nasıl olacak bu iş, bundan sonra bu orta hakem ve yan hakeme maç verecekmi MHK merakla bekliyorum.

Sorun ne biliyormusunuz hakemlikte, yeterli eğitimden geçmeyen ve torpil ve adm kayırmacılıkla hakem atamaları işte bizim hakemlerimizin acınacak halleri, ne Avrupa da, ne de Dünya da hiç bir hakemimiz yokken, Dünya kupalarında, dünya da nerede olduğunu bilmediğimiz ülkelerden bile hakem maçlar yönetiyor. Bu ülkelerin nufusu ise İstanbul'un ilçelerinden bile az..

Beyler bu hakem facialarına hemen gelmedik, daha önceki Futbol Federasyonu yönetimlerinin basiretsizliği sayesinde bu günlere geldik. Bunlar daha bşlangıç, çünkü büyük takımlarımız genelde hekem hatasında hemen ezeli rakiplerine çamuru atarak kurtulmaya çalışıyorlar. Ama bilmedikleri adaletin bir gün onlarada lazım olacağı.

Hep canı yanan büyük takımlarımız hata kendilerine yapıldığında, hemen savaş baltalarını çıkaracaklarına bunun cözümü için birlikte hareket etmeliler. çareler üretmeliler, kalite hakemlikte ancak böyle olur.

Birde denizli kalecisi genç Cenk, Deivid'in yaklaşık 35 mt attığı şutta topun gol olduğunu gördü, hakem devam dediğinde gol olduğunu söylese, acaba nasıl olurdu, takımı bir mağlubiyet alması hemen hemen kesinleşirken, doğruluk, dürüstlük, emek, alın teri adına çok şey kazanırmıydı diye sesli düşünüyorum. Olurmu bizim ülkemizde, belki ilerde.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..