Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Orta oyuncuları…

Orta oyuncuları…
 

Gerek gazetelerde, gerek bloglarda gerekse medyanın diğer unsurlarında bir orta oyunudur gidiyor. Birisi sanki elinde paralarla pistin yanında duruyor, bunu görenler piste atlıyor. Kıvır ha kıvır. Sanki adam para takacak. 

Aslında o adamın kimlere para takacağı belli. Onların bir göbek, bir gerdan kıvırması anlaşılabilir. Netice itibari ile adamın dağıtacaklarından pay alacaklar. Ne kadar iyi kıvırırlarsa o kadar fazla pay düşleyebilirler. 

Peki diğerlerine ne oluyor. O paralı adamı hiç sevmediğini alenen söyleyen ve davranışları ile gösterenlere ne oluyor, neden paranın ucunu görünce piste atlayıp alınlarından ter fışkırana kadar kıvırıyorlar? 

CHP başkan yardımcısı Süheyl Batum, siyaset çukurunun tam usta harmanlayıcısı olmadığı için içinden gelenleri, gördüklerini söylemiş. Türk ordusu “Kâğıttan kaplan” demiş. Vay efendim sen misin söyleyen, yer yerinden oynuyor. Sanki ülke birilerine satılmış. Vay ki ne vay. Hadi gündem değiştirmek iktidarın yaptığı yanlışları kapatmak adına hazır bekleyen oyuncular piste atlayıp göbek atmaya başlamaları normal da, kendine vatansever diyen iktidar karşıtı olan, aklı biraz çalışan olayları analiz edebilenlerin çalakalem Süheyl Batum’u linç etmesi normal mı? 

Ordunun kozmik odasına girilip, bu zafer nidaları ile anlatılırken,  

Artık insanların gülmeye değer bile bulmadıkları garip davalarla ordu küçük düşürülürken,  

Aşağılanırken,  

Bülent Arınç, “İyiki bu ordu ile savaşa girmemişiz” derken,  

Gazetelerde orduya çarşaf çarşaf küfürler edilirken,  

Askerimizin başına çuval geçirilirken,  

Hainliği kendi tarafından bile kabul edilmiş teröristlerin şerefli subaylarımızı ithamı değerlendirilip onlar tanık, Türk ordusunun namuslu şerefli subayları sanık durumuna düşürülürken 

NERELERDEYDİNİZ EFENDİLER? Bu gün kalkmışsınız bir yanlarınızı yırtarcasına istifa diye bağırıyorsunuz. 

Bu ne duyarlılık böyle? Şerefli Türk subayının onuru iki paralık edilirken, “sehven” kayıtlarla hayatı karartılırken nerelerdeydiniz. Diyeceksiniz ki, “Bekleyelim, onlar yargıda” amenna. Öyle ise sizin konu Süheyl Batum olunca bu yargıçlığınız, savcılığınız normal mi? 

Süheyl Batum tespitinde haklımıdır yoksa haksızmıdır? Bunu Allah göstermesin ilk olayda görebiliriz. Peki, Siz; siz askerimizin başına çuval geçirildiğinde susanlar veya merdiven altında fısıldayanlar, siz haklımısınız? Bir aynaya, gözlerinizin içine bakın… 

İzmir. 2011-02-10 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..