Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Orta oyunu

Orta oyunu
 

Geçtiğimiz günlerde eşi benzeri görülmemiş bir uygulama yaşandı televizyonlarda. Sadece ilk bölümü yayınlanmış bir dizinin tamamen yok edildiğini gördük. Hemde milyonlarca insanın izlediği, beklediği ve görmek istediği bir yapımdı bu. Kurtlar vadisi.

Daha dizi başlamadan yine eşi benzeri görülmemiş şekilde karalama kampanyaları başlamış ve RTÜK yetkilileri baskı atına alınmıştı. Hatta bu baskıyı yapan organların yazılı basınları tarafından, haberciliğin en önemli ilkesi çiğnenerek, haksız ve taraflı yayın uygulanmış, her türlü karalama kampanyaları, sunulan anlamsız istatistiklerle dizi, insanların gözünden düşürülmeye çalışılmıştır.

Ben, isteyenin istediği gibi davranamadığı, kurumların ve kişilerin yasalar tarafından korunduğunu düşündüm hep. Ama işin aslı bu değilmiş. Hiç kimse bana bu dizinin yayınlanan ilk bölümünde şiddet unsurunun aşırı boyutlarda olduğunu kabul ettiremez.Çünkü değil! Ortada linç edilmiş bir yapım, ve ezilmiş bir çoğunluk var. Bu sefer azınlık değil, çoğunluk eziliyor, ezenlerin başarısını vurgulamadan geçemeyeceğim.

Diziyi yayınlayan kanalında çok masum oluduğunu düşünmüyorum. RTÜK tarafından alınan uyarı sonrası diziyi hemen yayından çeken, hakkını aramak yerine bu yolla reklamın en büyüğünü yapanlarda onlar oldu bence.

Sonuç: Biz halka yine binbir tarif ve sırlar eşliğinde hazırlanmış yemeği yemek düşecek. İster ye, ister yeme! Ama unutmamak gerekiyor ki sahip olduğumuz tek yemek budur. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 19
: 713
Kayıt tarihi
: 09.12.06
 
 

Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Profesyonel olarak müzikle uğraşıyorum...