Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Orta sahadan önce moral arıyor Fenerbahçe

Orta sahadan önce moral arıyor Fenerbahçe
 

fenerbahce.org


 

Orta saha’dan önce moral aradığı bir dönemden geçiyor Fenerbahçe ve bu çok açıkça gözüküyor. Sivas karşılaşmasına çıkarken gözler oyun dizilişi veya taktiksel varyasyonlardan ziyade sosyal medyada veya yazılı görsel basında kim kime ne demiş konularıyla ilgilendiği gibi birde 25 milyon teknik direktörü vardı bu kez kenarda… Bütün taraftarlar antrenördü artık.

Taraftar demişken, 3 Temmuz ile Başkan’ın çıktığı 2012 Temmuz dönemi arasında kendisini sımsıkı bir ideale bağladı ve kol kola omuz omuza sonuç alana kadar yürüdüler 1 yıl boyunca. Camianın tüm sporcuları gibi futbolcuları da vardı yanlarında. Geçen sezon skor veya oynanan oyun kimsenin umurunda değildi. Başkan çıktıktan sonra ise her şeyin düzeleceğini ve işlerin yoluna gireceğini ve her şeyin tozpembe olacağını sananlar; başarısız sonuçlar, oturmayan takımın sistemsizliği ve Alex krizi ile şaşkınlık içindeler. Bu şaşkınlık taraftarı bir patlayacak bir volkan gibi kenarda tutuyor.  Taraftarı, camiayı derhal birleştirecek çözümler bulunması şart. Bu çözümler bulunana kadar da, futbolcuların seri galibiyet almaları zaman kazandıracak nefes aldıracaktır.

Buraya kadar yazdıklarımın Sivasspor maçıyla veya skoruyla ilgisi olan şeyler değildi. Bu sefer Moskova maçının aksine çok hızlı başladı oyuna Fenerbahçe. Alex 11’deydi, geçen maçın günah keçisi Selçuk Şahin’de… Aykut Hoca’nın mesaj verme kaygısı çok net; Selçuk Şahin’e sahip çıkıyordu. Ancak 2 yıldır Aykut Hoca ile Christian arasında nasıl bir bağ var deyip ona olan bağlılığına şaşırdığımız Christian Baroni ise 18 kişilik kadroya girememişti bu sefer nedense…

İlk 20 dakika önde özellikle Sow ve Kuyt yine çok hareketliydiler devamlı yer değiştirmeye çalıştılar arkalarında kaptan güven veriyordu. Sol tarafta ofansif anlamda her geçen gün daha iyi işler çıkartan Hasan Ali’nin çok güzel bir ortasını kaleciye nişanlamasaydı kaptan yine golünü atacaktı ama koca maç boyuncu saha içinde aklımızda kalan sadece bu kare oldu. Saha dışında ise kameraların gösterdiği kadarıyla hoca’sı onu alkışlayarak kenara alırken o hocasının elini sıkmadığı gibi yüzüne de bakmadı. Biz birkaç saniye ile bu şekilde yorumladık ama dedik ya taraftar patlamaya hazır volkan gibi. Eğer Alex’de yanlış yapıyorsa ona da posta koyanlar ciddi şekilde artıyor. Kaptan bunu bilmeli.

İlk 30 dakika geçtikten sonra Fenerbahçe adına oyundan çözülmeler de başladı. Yine ileriye şişirme toplar, oyunu bir bütün oynayamama ve ileriye topu aktaramama sorunu baş gösterdi. Kimsenin anlayamadığı ve oyuncuların devamlı yerlerinin değiştiği şablonlar… İlk haftaların formda ismi Kuyt’u da yoldan çıkarttık. Devamlı yeri değişen Hollanda’lı bu rotasyonlar içinde formunu da kaybetti ve 2 maçı üst üste suskun geçirdi. Bugün en verimsiz maçını izletti bize.  Gökhan Gönül’de çok etkisizdi.  Sivasspor’a 1 tane asist yaptı ki, adına hiç yakışmadı. Ortaların bir tanesi hedefi bulmadı. Maçın  en güzel görüntüsüne kaleci Mert imza attı. Havada uçarak eliyle tokatladığı top gecenin en güzel karesini sundu fotocular ve taraftarlar için.

Sonuç olarak Fenerbahçe kötü başlayıp iyi bitirdiğinde (Moskova maçı) olduğu gibi iyi başlayıp kötü bitirdiği bu maçta da galibiyet alamadı. Nedense ya ilk yarıları ya da ikinci yarıları çöpe atıyor takım. Umarım iyi oynuyor dediği dakikaları arttırabilir Kocaman ve talebeleri. Bu dakikaları arttıramazsak rakipleri ligde puan farkını arttıracak. Haberleri olsun…

http://twitter.com/ahmetceliksungu

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..