Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

14 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Ortadoğu bataklığına girmek kolay, çıkmak zordur!

Ortadoğu bataklığına girmek kolay, çıkmak zordur!
 

Türkiye'nin sırtı sıvazlanarak adeta, Ortadoğu bataklığına adım adım sokulurken, bu bataklığa girmeye,  havesli Dışişleri Bakanımız TBMM'de esip gürledi. Muhalefeti özellikle Kılıçdaroğlu'na ateş püskürdü.

CHP'nin ''Tehlikeli ve maceracı bir dış politika yürüttüğü, bunu  yaparken birçok gerçeği yasama organından ve halktan gizlediği'' iddiasıyla verdiği, Davutoğlu hakkındaki gensoru önergesi neticesinde yaptı.

Bir, birbuçuk yıl öncesine kadar, komşularımızla iyi ilişkiler içersinde bulunmaktan övünç duyan iktidar ve ülke ne oldu da, tüm komşularla savaşın içine doğru sürüklendi?

Bu durumdan, Dışişleri Bakanı Sn. Davutoğlu'nun payı ve sorumluluğu ne kadardır? Apaydın kampında yabancı askerleri eğitmenin, barındırmanın sorumluluğu göz ardı edilebilir mi?    

Uludere'de bombalanan ve 34  vatandaşın ölümüne yol açan, istihbarat skandalı ortaya çıkarılmadan, ikinci bir istihbarat yanlışlığı, Suriye uçağının Esenboğa Hava limanına indirilmesiyle yaşandı.

Bu olay, Rusya ile iplerin gerilmesine neden olurken, Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye ziyaretini erteledi. Suriye ile düşmanlığın biraz daha perçinlenmesine neden oldu. Acaba, atılan taş ürkütülen, kuşa değdi mi?

Bu istihbarat kaynakları; Türkiye'nin istikrarsızlaşmasını ve ülkede kaos ortamının yaşanmasını isteyen odaklardır ki, bizde bunların tuzaklarına düşmekten kendimizi, malesef alıkoyamıyoruz.

Diğer taraftan, Türkiye Irak işgali öncesinde 1 Mart tezkeresini onaylamayıp ABD ile sorun yaşayınca, PKK'yı bir koz olarak Türkiye'ye ve İran'a karşı kullanmak üzere himaye etti. Irak işgalinde sorun yaşayan ABD, Hafız Esed'e karşı temkinli davranarak, Türkiye'yi angaje etti. Suriye üzerine saldı. Ortadoğu' da suların iyice bulanmasını ve Türkiye'nin komşularıyla sorunlar yumağı haline gelip düşman olması üzerine  tezini yaptı. Bunun amacı, Kuzey Irak'ta temeli atılan, Büyük Kürdistan Devletinin, dört devletten toprak alarak hayata geçirilmesini sağlamaktı.(Suriye, Irak, İran ve Türkiye)

Nitekim; Son zamanlarda PKK'nin yaşaması ve Türkiye'ye zarar vermesi birçok ülkenin ve komşularımızın işine geliyor ve destekleniyor. Ülke içinden ziyade dışarıdan verilen destekle PKK ayakta duruyor. Şemdinli'deki  14 günlük direniş ve çatışmanın gerisinde ABD desteğinin olmadığı söylenebilir mi?

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..