Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '19

 
Kategori
Dünya
 

Ortadoğu Pazarı

Kendimi bildim bileli hiç bir siyasetçiye güvenim olmadı ve olmayacak da, dünyaya insan odaklı siyasiler gelmedikçe.

Vahşi kapitalizm egemen olduğu sürece insan odaklı siyaset yapmaya çalışacak Liderlerin seçilip de görev yapmaları hayalden öteye gidemeyecektir..

İşçiyi emekçiyi ve köylüyü sömürerek yöneticilerin refah içinde yaşadığı komünizm sisteminin de dünyaya hakim olmasını istemeyenlerdenimdir ama günümüzde (sadece ülkemizde değil) bu denli ahlak erezyonu yaşanmaya başladığı ve insanın insanı bu denli nefret ettiği ve karşısındaki insanı adeta yok etme noktasına geldiği böyle bir dönemde komünizm sistemini bile arzulayacak oluyor.

Gerçek sosyalizm sisteminin dünyaya egemen olması için vahşi kapitalizm sürecini tamamlaması gerekir diye düşünüyorum.

Emekten ve emekçiden yana adil bir sosyalizm düzeninin pek de uzak olmadığını öngörmekteyim.. Emperyal ülkeler tarafından Suriye'de örgütlendirilen terör örgütlerinin çatışmaları sonrasında büyük fotoğrafa baktığımızda dünya olarak insan odaklı sosyalist düzene doğru şekilleneceğe benziyor. Sosyalizm sistemi aslında şu anda demokrasi ile yönetilen tüm ülkelerde mevcudiyetini korumaktadır ama ne yazık ki ülkeyi yönetenler vahşi kapitalizmin gırdabından kurtulamadığını görüyoruz.

Bütün siyasi partilerin yolu maalesef Amerika´ya çıkmaktadır.

Ortadoğunun yeniden şekillenmeye başladığını herkes görmelidir. Türkiye ile Suriye arasında yeniden dostluk ilişkileri başlayacak ama ilişkiler düzeldikten sonra Erdoğan da Esat da iktidarda olmayacaktır.

Ortadoğu pazarı hafife alınacak pazar olmayacaktır. Yakın gelecekte Suriyede yapılacak olan demokratik seçimlerle birlikte halk yeni liderini seçecek ve Suriye Ortadoğunun merkezi haline dönüşerek Türkiye ile iş ortaklığı yoluna girecek ve AB ülkeleri ile Ortadoğu ülkeleri arasında köprü vazifesini üstlenecektir..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..