Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '08

 
Kategori
Eğitim
 

Ortadoğu ve Amerika

Ortadoğu ve Amerika
 

ALINTIDIR.


1- Çağımız biz yatakilerin Afganistan'da, Irak , Pakistan ve Ortadoğu , Amerikan emperyalizmine karşı dövüşerek öldüğü çağdır. Az gelişmiş dünya halkların emperyalizme karşı bir savaş verirken gençlik bunun dışında kalamaz. Biz daima ezilenlerden yana çıkmak zorundayız.

2- Eğer bizim kavgamız anti emperyalist kavganın paralelinde yürümezse ayaklarımız havada kalır. Yanlız gençlik bu paralelde savaşırken politik partilerden bağımsız olmak zorundadır. Geçmişteki örnekler bağımlılığın zararlarını göstermiştir.

3- Bu hataları bir kere daha tekrar etmenin anlamı yoktur. Gençlik yalnız Amerika'ya karşı değil bütün emperyalist güçlere karşı sorumludur. Politik partilere inanmamak gerekir. Türkiye'de olduğu gibi siyasi oluş emperyalizime çanak tutmaktadırlar.

4- Bugün bu zorunluk kavgada tek umut olması gereken sivil toplum örgütleri bölünmüştür. Burada şüphesiz ki oportünist kişilerin rolü büyüktür. Dürüst, yiğit ve aydın insanların bir kısmı oportünistlerin etki alanına girmiştir.

5- Bu giriş bu tip insanların giderek karşı tarafta yer almaktadır. Bu insanların aktif direnmelerin başladığı yerde pasif direnmeye itmiştir. Bu oportünist kişiler hiç birşey yapmadıkları zaman faşizm gelir. Atatürk'ü devrimci ruhunu yaşaması için sosyal demokratların biraraya gelmesi gerekir.

6- Türkiye'nin kaymağını yiyenler rahat oldukları için kaptalizme karşı mücadele etmesi mümkün değildir. Çünkü bunların mücadele etmesi düşünülemez. Bu mücadeleyi verecek insanlar ise ezilen insanlardır.

Kendi emeğini alın teriyle kazanılan insanlar duyarlı olurlar. Oysa bugün toplumda bunlara değer verilmemektedir.

CAFER AKIN 03/04/2008 SAYGILARIMLA

 
Toplam blog
: 24
: 518
Kayıt tarihi
: 04.02.08
 
 

Balıkesirde yaşıyorum. Adıyaman iline bağlı çok güzel bir dağ köyünde dünyaya geldim. Mesleğim gereğ..