Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

Ortadoğu ve demokrasi

İslam ülkerinde birden bire demokrasi rüzgarları esmeye başladı. Bütün dünyanın gözü Ortadoğu'da. Tabi ki Türkiye de olayları dikkatle izliyor. 

Arap dünyası son yıllarda Türkiye'de olup bitenleri ilgi ile izliyordu .Çünkü onlar için islam ile demokrasinin en iyi uygulandığı ülke Türkiye Cumhuriyeti'dir. Biz Arap ülkeleri ve demokrasi mücadesi veren tüm ülkeler için her zaman model ülke olmuşuzdur.. 

Arap ülkelerinde petrole dayalı bir zenginlik var.Ancak bu halka yansımıyor. Çünkü diktatörlükle yönetilen ülkelerin kaderidir bu. Şimdi ise halk yavaş yavaş uyanıyor. İşte bu sebeple Ortadoğu ülkerinin diktatörlerini bir korkudur sardı.'' Artık aday olmayacağım, oğlumu, kızımı da aday göstermeyeceğim '' gibi boş sözler vermeye başladılar. 

Ortadoğu halkı artık savaştan ve fukaralıktan bıktı. Birinci Dünya Savaşından sonra sınırları cetvelle çizilmiş Arap ülkeleri Türkiye'yi örnek almaktadırla . Diktatörlere karşı çıkmakta ve tahtlarını sallamaktadırlar. Ezilen, fakirlikten bunalan halk değişim istemektedir. Ama hemen ileri bir demokrasi gelip herşey ayna gibi olmayacaktır. 

Şimdi ATATÜRK'ün ne kadar ileri görüşlü lider olduğunu bir kere daha anlıyoruz. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu , Türk milletinin karekterine en uygun idarenin CUMHURİYET olduğunu 1920'lerde söylemiştir. 

Cumhuriyet, laiklik , demokrasi, insan hakları, seçme ve seçilme hakkı ne kadar önemliymiş değil mi? Ortadoğu'da olup bitenlere baktıkça şimdi demokrasinin, özgürlüğün ekmek kadar, su kadar önemli olduğunu anlıyoruz değil mi? 

Yazımı ATATÜRK'ün güzel sözleriyle bitirmek istiyorum. 

''Özgürlük olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır.'' 

''Biz TÜRKLER, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale örnek olmuş bir milletiz.'' 

''Milli egemenlik öyle bir nurdur ki ;onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur .Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş düzenler her tarafta yıkılmaya mahkumdur.'' 

 
Toplam blog
: 12
: 538
Kayıt tarihi
: 29.06.11
 
 

1962 Bigadiç İskele doğumluyum. 1979 Savaştepe Eğitim Enstitüsü mezunuyum. Sırasıyla Siirt, Dursunbe..