Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '13

 
Kategori
Siyaset
 

Ortadoğu ve Türkiye

Ortadoğu ve Türkiye
 

Türkiyeye bu harıta şimdilik dayatılıyor


Sevgili okuyucularım uzun zamandan beri ortadoğu konusunda  birşeyler yazmak ve görüşlerimi sizinle paylaşmak istedim fakat bir türlü elim varmadı. Malesef iyi şeyler yazmak için hiç bir ümit ışığı göremedim.

Sayın Başbakanımız R.Tayyıp Erdoğan'ın Amerika ziyareti sonrasında ortaya çıkan fikir ayrılıkları nedeni ile  Suriye  ile olan ilişkilerimizde dahada karmaşıklaşan bir döneme girildi. Başından beri  çok büyük hataların yapıldığı  ve bilgisizce davranıldığı gerçeği bu ziyaretle bir kez daha teyit edildi.  Sayın Başbakanımızın ortadoğu ve Türkiye ekseninde gördüğü ruyalardan uyanma zamanı geldiğini düşünenlerdenim. Fakat her nedense hala israrla gördüğü ruyaları hayra yormaya devam eder görünüyor.  Artık Türkiye nin ortadoğu halkları üzerinde abeylik rölü üslenmesi şöyle dursun onlarla belki yüz yıl sürecek bir çekişmenin içine hızla sürükleniyor. PKK Türkiye ile yaptığı ateş kesin meyvelerini toplamaya başladı. Suriye de Türkiye nin korumasında bir devlet kurma aşamasına geldi. Orada kendine sağlam bir bölge oluştursun bak israil nasılda silah ve adam desteği ile o bölgenin kontrolünü elde edecek. O zaman sen gör Türkiye nin halini. O çok güvendiğin ABD ve  Barzani ki '' o demedimi ki Türkiyeye kürdün bir kedisini bile vermem''birlikte senin işini bitirecektir. Zaten PKK şimdi Türkiye de özerk bölgesini kurdu bile. Biz bundan sonra o insanlara ancak ve ancak yardım yaparız devletini güçlendirmesi için başka bir etkimiz olamaz. 

Sayın başbakanımızın yanıldığı çok önemli bir nokta var hatırlatmak isterim o da daha öyle geçmiş dönemlerdeki oyları doğudan ve güneydoğudan ruyasında görür. Artık oralarda PKK hakim oldu. AKP ye oy verdirirmi. AKP sanıyor ki PKK ya yüz verirsem onlar bana oy verir. onu unutmanız gerekecek. Sayın başbakanımız farkında olsa bile artık iş işten geçmiştir. Orada kaybettik etmeyede devam ediyoruz. Gelelim Suriye konusuna. Suriye geri çekilmiş bekliyor. Bütün bu zararların yanı sıra verilen şehitlerimizin mebali ve sorumluğu bizim başımıza kaldı. Ellerimizle beslediğimiz teröristler ülkemizin vatandaşlarını bombaladı.şimdi de her gün yeni sorunlarla karşı karşıya kalmaya devam ediyoruz. Bana göre tez elden Suriye ile anlaşıp hem o PKK ve hemde diğer gurupların ellerinde ki silahları teslim etmesini sağlamak ve bölgede kürt halkınında içinde bulunduğu bir barış ortamının bir an önce sağlanması. Yalnız sayın Başbakanımızın bu saatten sonra nasıl bu noktaya geleceğini bilemiyorum. 

 
Toplam blog
: 66
: 501
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

1953 yılında Trabzon' da doğdum. Ülkemizin çeşitli illerinde 27 yıl Öğretmenlik, okul müd.yardımc..