Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

Ortadoğu’yu yaşatan kültürle canını alan kültür aynı

Ortadoğu’yu yaşatan kültürle canını alan kültür aynı
 

KENDİ GÜÇSÜZLÜĞÜNÜ GİZLEMEK İÇİN KOMPLO TEORİLERİ ÜRETİLİYOR.ABD KUZEY KORE'YE NİYE GİDEMİYOR.ADAMI OYARLAR VALLA!


Kültürün sorun olduğunu daha önce yazdık. Bizler kültürü peyniri ağzından düşüren kargadan öğrenseydik sorun olmayacaktı; kurnaz tilkiden öğrendik. Bin kişi de karşıma geçse cevabını veririm, din uymayı ve uygulamayı bilmezsen ölümcüldür. Töre de öyle. İnsanların bir şey bilmediği çağlarda bunlar vardı. Biz aslında camide yaratıldık. Su yerine dua, hamurumuz bunlarla yoğruldu. Allah belamızı versin ki(zaten vermiş) bizim kurtuluşumuz yoktur! Din gerekli ama bu haliyle terk etsek daha iyi olacak!

Kimseye anlatamıyorsun, kimseye bir şey diyemiyorsun, Allahçılar hemen karşına Allah’ı dikiyorlar. Allah kahretsin ölüsü sahillere vuran Aylan bebek bile bu kültürün sonucu, nemazındaki zavallılar bilmiyorlar!

Bu kültür yaşatıyor, bu kültür öldürüyor. Tanrı göklerden sesleniyor “Bu benim düzenim” varlık nedenlerini reddedemiyorlar. Ama bu kültürde sorun var. Öldüren kültür bu. Biz buyuz değişemeyiz diyorlar. Değişemezseniz ölün o zaman! Ortadoğu halklarına hem acıyor hem kızıyorum. Yaratılan acıların sorumlusu kendileri.

Başka birisi olmadığınız sürece siz bu acıları hep çekeceksiniz. Sittin sene kurtulamazsınız. Adam düğününde oynadığı kız kardeşini öldürüyor. Çoğu kadın katiliyle yatıyor. Biz bu dini de bu kültürü de istemiyoruz diyemiyorsun. “Dinin ne suçu var suç insanlarda” Ama din namuslu ol diyor, sen olamıyorsun, ölüyorsun. Dinle/töreyle yaşamak zor.

Bu kültür bitmeden Ortadoğu halklarının kurtuluşu mümkün değil. Bu kültür bitince de hayatları biter. Türküleri bile bu kültürden. Ve türküsüz yaşayamazlar. Kader denilen şey bu olmalı. Bir din insana yapamayacağı konuda illa yapacaksın deyip nasıl ceza verir. Öbür dünyada olabilir. İnsanlar dinin/törenin dediği gibi namuslu kalabilirler mi? Kalamıyorlar işte. “O zaman ölecekler” İyi, ölsünler bakalım!

Ortadoğu halkları için barış içinde yaşamak mümkün değil. Kurtuluş, refah mümkün değil. Çünkü yapıları müsait değil. Özgürlük gelecekmiş! Ruh özgür değil ki!  Bu arada Türkiye, İran gibi ülkeler kendilerini ayırmasınlar. Yazıda kimin kastedildiği belli.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..