Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Ortak acımız

Ortak acımız
 

Van Bölgesinde 7.2 şiddetinde sarsılalı bir hafta oldu. 23 Ekim saatler 13.52 yi gösterdiğinde merkez üstü Tabanlı köyünde büyük sarsıntı meydana gelerek sağlam olmayan binalar yıkılırken Van-Erciş bölgesinde büyük can pazarı yaşandı.

İlk etapta Kandilli Rasathanesinden yapılan açıklamada deprem şiddetinin 6.6 olduğunu açıklamış, yaklaşık 2 saat sonra düzenledikleri basın toplantısında depremin 7.2 şiddetinde olduğunu kamuoyuna duyuruldu.

Günlerden beri terör saldırılarından duyduğumuz üzüntünün üstüne depremde eklenince ilk etapta ne yapacağımızı şaşırdık. Van ve Erciş’ten gelen görüntüler ile felaketin ne dorukta olduğunu görerek yüreklerimiz parçalandı. Kâğıt yığını gibi dümdüzleşen apartmanların altında kalan canlar.

Korku dolu dakikalar, depremzedeler için. Kimisi misafirlikte, kimisi mutfakta, kimisi Pazar günü gazetesini okurken yakalandı depreme. O gün en sevindirici haberi ise depremin öğle saatlerinde olması idi. O gün havanın güneşli ve öğleden sonra olması evdekileri dışarı çıkartmıştı. Sarsıntının gündüz değil de gece olması halinde daha büyük can kaybına yol açacaktı.

Depremin etkisi büyüktü. Enkaz altında onlarca kişi, kurtarılmayı bekliyorlar. Evleri yıkılanlar ve hasar görenlerin ellerini uzatarak yardım beklemekteler. Şimdi hareket zamanı. Siyaset geri planda olarak kollar sıvanarak yardımlara başlanmış yurdun dört bir yanından çalışmalar başlatılmıştı.

Kuşkusuz en büyük yardım tv’de düzenlenen program ile geldi. Sanatçıların özverili çalışması ile telefonlara bakarak 5 saatte 65 milyon yardım toplandı. Ardından televizyonların ortak yayın ile depreme yardım olarak 62 milyon toplandı. Şimdi en büyük dilekler, yapılan yardımların en kısa zamanda yerine ulaşması idi.

Büyük üzüntü ile belirtmek isterim ki bu acıyı paylaşmak istemeyenler var. Bazıları “oh oldu” diyerek iç çekmeleri, bazıları da Kürtlere yardımı hak etmiyorlar demeleri oldu. Hala daha Kürtler üzerindeki amacı anlamamak için dire nenenler ile dolu olduğu bazı şeyleri kabul etmemekte direttiklerini görüyoruz.

Ekranda seyrettiğimiz görüntüler tüyler ürpertici idi. Soğuk kış başlangıcında çadırda kalanlar ve hala çadır ellerine ulaşamayan kişiler. Ne kadar acı bir durum. TV spikerinin burada yaşanılanı anlamak için sıcacık evden dışarı çıkıp 5 dakika dışarı durulması her şeyi özetleyecekti. Duygulu anlardı, yaşanılanlar. Gözleriniz kapatıp bir düşünün. Şu an Erçiş’te sıcaklık 0 dereceye kadar düşen bir havada dışarıda olmak diye. Bir yandan hala daha enkaz altında birileri varken bir yandan da hasta olma riski…

Orada yaşanılanları tam olarak anlamasak ta yardımı esirgemeyenler ile dolup taştı. Bazı kişilerin “millet” sınırları aşarak yaptıkları yardımları, değerleri yıkmak için el ele vererek yardım toplayanları, günlerden beri biriktirdiği harçlıkları yardım olarak gönderen minikleri, kâğıt toplayan gençlerin yardımları, yüksek rakamlar veren şirketleri, dernekleri, belediyeleri ve onlarca yardım kuruluşlarını en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..