Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '17

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Ortak Dosya

Ortak Dosya
 

Bir sanat eğitimcisi ne iş yapar?

Öğretmen olan sanatçı bir halk kesimine hitap eder. Bu sesleniş ile sanatın gerekliliğini ve önemini eylemleriyle anlatır. Sanatçı öğretmenler bu halktan beslenir ve üretir. Sanat eğitimcisi, topluma yeni yollar çizer. Amacı, çevresini keşfetmektir. Keşifleri paylaşmaktır. Dönüştürmektir. Faydacı bir bakış ile sanat eğitimcisi sürekli “kazanma - kaybetme” üzerine kurulu denklemleri çözme peşindedir. Kazanma, çevresiyle kuracağı olumlu ilişki yeniliklere açık, özgür düşünceye sahip, mutlu bireyleri çoğaltır. Kaybetme, sadece bir iletişim sorunudur.

Çevresiyle kuracağı iletişim kendisinin ve sanatının keşfedilmesine, tanınmasına yol açar. Bu durum sanat eğitimcisine daha da bir sorumluluk yükler. Artık çevresiyle birlikte dönüşecektir. Üreten, araştıran, sorgulayan ve sürekli yenilenen bir sanat eğitimcisi doğmalara değil sanata ve sanatına yatırım yapacaktır.

Bu karma sergide yurt içi ve yurt dışından, eğitim fakültelerinin çeşitli dönemlerinde mezun olmuş sanat ve sanat eğitiminden kopmamış 35 öğretmeni göreceksiniz.

35 sanatçı öğretmen neden bir araya geldi?

Aynı coğrafyanın çocukları oldukları için. Aynı havayı soludukları için, aynı sorunları paylaştıkları için. Yine de her biri ayrı duyguların, ayrı düşlerin peşinde oldukları için bir araya geldiler. Birbirlerine çok yakınlar, birbirlerine çok uzaklar.

Hikâyeleri çok çok yeni. Dosyaları önümüzde. Dikkatle bakılmalı, korunmalı ve dinlemeli.

Ne anlatacaklar bize? Merak ediyoruz.

Katılımcılar;

Ahmet Özdemir , Asuman Demirtaş , Ataman Oğuz Yılmaz , Aslı Ekinci , Çiğdem İstanbullu , Ercan Yılmaz, Esin Akgün ,Fatma Savaş ,F.Hale Aybar ,Gökhan Duman ,Hamide Aydın ,

Hasan Aktaş , Hülya Kara ,Hülya Argun ,Mehmet Yücel , Mustafa Albayrak ,Nalan Peker ,Nehir Kılıç Neslihan Akdağ Atilla ,Nesrin Bingöl ,Nihal Yardımcıer ,Özgür Vural ,İnci Olcayto Özyapar ,Işıl Dural 

Pelin Yazar ,Savaş Kayhan ,Serdar Oruç , sidar Baki , Sümeyye Erim Yavuz , Sibel Erkan ,

Şenay Alban ,Şule Ayar , Ümit Kan ,Zehra Başaran , Züleyha Gündoğar

 

 
Toplam blog
: 21
: 175
Kayıt tarihi
: 11.01.14
 
 

Kırklareli doğumluyum. Resim mezunuyum, yirmi yıldır aktif şekilde; sanat ve eğitim hayatının içi..