Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

ORTAKLIKLARA GÖZ ATMANIN ZAMANI GELDİ

ORTAKLARLA İLİŞKİLERİ DENGELEME ZAMANI... Bugünden itibaren 13 Haziran’a kadar sürecek dönem iş dünyasını yakından ilgilendiriyor. Satürn Eylül 2009- Ekim 2012 arasında Terazi burcunda: Hukuk, mimari, diplomasi, güzellik ve estetikle bağlantılı konular, iletişim sanatları alanlarında kurumların yeniden yapılanmalarını sağlıyor. Şirketler ortaklıklarını gözden geçirerek yeni ortaklar buluyor veya mevcut ortaklarından ayrılabiliyorlar. Uzun zamandır süregelen ve aksayan konular masaya yatırılarak daha iyi çözümler araştırılıyor. Hukuk Ön Plana Çıkıyor ve Masaya Yatırılıyor: Dünya astrolojisine baktığımızda, Satürn’ün Terazi burcunu daha önceki ziyaretinde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gözden geçirilmiş, 1982 Anayasası oluşturulmuştu. Şimdi ise aynı döngü içinde, Anayasa üzerinde çalışmalar yoğunlaşıyor ve değişiklik olası görünüyor. KURUMSAL OLARAK NELER YAPILMALI? Şimdi Satürn 13 Haziran’a kadar geri gidiyor. Bu dönemde aşağıdaki konuların aksiyon planınıza girmesi, iyileştirme fırsatları getirecektir:

  • ORTAKLIKLARDA ARINMA DÖNEMİ: Bu dönemde ortaklıklar tüm kurumların ana konusudur. Hem onlarla hem de onlarsız olmak zor gelebilir. Ancak maddi desteğin yanında, yeni girişilecek işlerde know-how sağlamak amacı ile en az bir ortakla yola devam etmenin kaçınılmaz olduğunun daha net görüleceği kesindir. Mevcut ortaklarla olan ilişkiler masaya yatırılıp, gerekliyse ortaklık sonlanabilir. Yeni bir ortakla iş yapmaya da başlanabilir. Geçmişte temas kurduğumuz kişi ve kurumlarla tekrar iş yapmaya başlamak önemli fırsatlar getirebilir.
  • Geçmişten gelen, başlatıp tam bir projeye dönüştüremediğiniz konulara el atın. Bir kenarda kalmış projeler şimdi belki çok işinize yarayacak.
  • Yeniden yapılanma için uygun bir dönem, organizasyonu gözden geçirip rol tanımlarını yeni ihtiyaçlara uygun hale getirebilirsiniz. Şirketin ana süreçleri, talebe ve müşteriye eskisi gibi cevap veremiyorsa başka iş yapış şekillerini araştırmak için uygun bir dönem. Danışmanlardan faydalanabilirsiniz. Ancak son noktayı koymak için acele etmemekte fayda var. 13 Haziran sonrası alınan kararlara son onayı verebilirsiniz.
  • Bir hukuk firması olmasanız da bu dönemde 3. şahıslarla aranızdaki hukuki sözleşmelere odaklanmanızda fayda var. Zayıf olduğunu düşündüğünüz maddelerein üzerinde çalışın. Gerekli görüldüğü takdirde eski çalıştığınız taşeron şirketlere ve iş yapılan kurumlara geri dönebilme imkanınız sözkonusu.

KURUMSAL OLARAK NELER YAPILMAMALI? Satürn geri giderken başlanılan büyük projeler yavaş gerçekleşir, daha fazla efor ister. Satürn’ün düzeldiği 13 Haziran tarihine kadar gündeminizden uzak tutmanızda fayda olan aksiyonlar: · Kurum için hayati değeri olan bir lansmanda işler düşündüğünüzden yavaş ilerler ve iş hacmi kısıtlı kalır. İstisnai olarak: Geçmişten gelen bir konu veya projenin tekrar canlanması ve gündeme taşınması olumlu sonuçlar verecektir. · Üretim tesisi, inşaat şirketi gibi büyük satın almaları gerçekleştirirken ince eleyip sık dokuyun. Mümkünse ön anlaşma imzalayıp Haziran sonrasında orijinal anlaşmayı imzalayın. · İlk defa karşınıza çıkan ortaklık tekliflerini iyi değerlendirin ve mutlaka son kararı vermeden süre isteyin. Geçmişte karşınıza çıkmış ve iş yaptığınız kişi ve kurumlardan gelen tekliflere bu dönemde daha sıcak bakmak doğru olacaktır.

 
Toplam blog
: 35
: 1716
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

Doğan Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı ..