Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '08

 
Kategori
Mizah
 

Ortalama Türk kimdir?

Ortalama Türk kimdir?
 

Ortalama Ey Türk, kale boş, direkt kaleye vur!


Başbakan Erdoğan, Newsweek Dergisi muhabirine demeç vermiş. demiş ki "Türkiye; İslam, demokrasi, laiklik ve modernite arasında bir denge sağlayarak, hiçbir zaman başarılamayacağına inanılan bir şeyi başarmıştır."

Gerçekten güzel şeyler söylemiş. İnsanın inanası geliyor.

Başbakanımız daha birçok güzel sözler söylemiş. İslamdan, özgürlükçülükten, demokrasiden filan bahsetmiş. Ama söylediği bir söz var ki pek anlaşılmıyor. Ne demek istiyor acaba diye beni düşüncelere garkeden cümle şu:
"AKP, sadece dindar insanlar için bir parti değil, biz ortalama Türk'ün partisiyiz."

Başbakanımız bu cümleyle ne demek istedi? Biz Türkler "Ortalama Türk - Ortala Türk" diye ikiye mi ayrılıyoruz acaba?

Kim neyi ortalıyor? Maç mı var? Varsa deplasmanda mı, kendi sahamızda mı? Kaleci kim?

Valla abi, şimdi benim futbol bilgim yüzeyseldir. Hangi takım şampiyon olursa ona sempati duyarım. İzmir takımları yok ya ligde, benim ilgim de az yani.

ORTALAMA kelimesi emir kipi olabilir. Rakip sahadaki bir futbolcu, kendisine top ortalamak isteyen arkadaşına, "Bana ortalama kardeş, top boşa gidecek! Hakan'a ortala, pabucumun bağı çözülmüş, bağlayayım sonra ortalarsın!" diye seslenmiştir.

Ama bu uzun cümleyi kuruncaya kadar ortalayan ortalamıştır. Ayrıca ortalayan Türk de olmayabilir. Futbol takımlarımızda Türk'ten çok yabancı var. Oysa burada aranan şahıs Türk.

Kafama taktım abi, bulacağım ben bu sözün anlamını. Acaba "Ortalama Türk" derken saygın Başbakanımız, üçer beşer çocuk yapıp da arkasından "Saldım çayıra Mevlam kayıra!" duaları eden vatandaşlarımızın ortalarda kalan, kapkaççılık yapan, madde bağımlısı çocuklarını mı kastediyor?

Yok canım bunları partisine kaydettirmez. Başka tarafa ortalar.

Geriye hangi ihtimaller kalıyor? Heyecandan kafam sağa doğru kaymış, onu bir ortalayayım da sağlıklı düşüneyim. "Ortalama TÜRK!" dese, yani sonunda ünlem işareti olsa anlayacağım ve Başbakanı dinleyip hiçbir şeyi ortalamayacağım, hep sağa, sola, yukarı, aşağı kaydıracağım, hedefi bulmayacağım.

Lama, Güney Amerika'da yaşayan deveye benzer irice bir yük hayvanı. Acaba başbakanımız bu lamanın orta boylu olanını mı kastetti de "Orta lama" diyerek orta boyda bir lama mı istiyor evde beslemek için? Ama o zaman "Orta deve" derdi. Deve bizim ülkemizde çok, Amerikalara gitmeye ne gerek?

Bir de Buddha rahiplerine lama deniyor. Bunların en büyüğüne de DALAY LAMA! işte Mehmet Ali Erbil'in sık sık kullandığı DALLAMA kelimesi buradan türüyor.:)

Tüm bunlar AKP ile ilgili olamaz. Başbakanımız mutlaka başka bir şey demek istiyor. Acaba kahvesini orta şekerli içen Türklerin Partisi mi AKP? Ya da ortaya bir laf atıp günlerce onunla gündem oluşturmaktan mı bahsediyor?

Hah buldum galiba! AKP, türbanlarını çenelerinin altında ve tam ortalayarak bağlayanların partisi.

Sizler bu konuda değişik düşüncelere sahipseniz, çekinmeyin yazın lütfen! Bu "Ortalama Türk" sözü açıklanmalı.

Mustafa Mumcu, 06. 05. 2008 / 11:45

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..