Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Süheyla Çalışkan

http://blog.milliyet.com.tr/haci

20 Mart '09

 
Kategori
Sinema
 

Ortaya karışık filmler

Ortaya karışık filmler
 

alıntı


Aşk için, onur için, insanoğlu için... ARMAGEDDON!!! Kutsal kitaplar Tevrat, İncil ve Zebur’da Tanrı’nın yeryüzündeki kötülerle yapacağı son savaş olarak anlatılır, iyiliğin mutlak zaferi, yeryüzünde kurulacak cennet için atılacak ilk büyük adım. Yeniden doğuşun simgesi Armageddon.

Doksanlı yıllara damgasını vurmuş bu muhteşem filmi tekrar izlemenizi şiddetle öneririm. Bruce Willis’in Ben Affleck ve Liv Tyler ile başrollerini paylaştığı bu filmin yönetmeni Michael Bay, bilim kurgu yapımlarında usta, son olarak Transformers’dan hatırlarsınız, filmin yapımcısı Jerry Bruckeimer. Pearl Harbor, Karayip Korsanları, DejaVu filmlerinden ve CSI dizilerinden hatırlarsınız bu yapımcıyı. Kullanılan efektleri, oyunculukları, içinde barındırdığı aksiyon sahneleri ve sevgisiyle her zaman hiç sıkılmadan izleyebileceğiniz bir yapım.

Eğer bu filmi beğenerek izlediyseniz INDEPENDENCE DAY’ den de hiç şüphesiz aynı keyfi alacaksınız. Yok bunu da izlediyseniz, olsun tekrar izleyin. Will Smith ve Jeff Goldblum için bile geçilir yeniden ekran karşısına. Yine doksanlı yıllar, yine bir bilim kurgu filmi, yine aksiyon, komedi ve aşk. Ve elbette dünyayı çok seviyoruz, hepimiz kardeşiz mesajı.

Çok seviyorum bu doksanlı yılları, bir tane daha STIGMATA; “Tanrı’nın krallığı içinizde ve her yanınızdadır, ağaçtan ya da taştan yapılmış binalarda değil, bir odun parçasını böl ben oradayım, bir taşı kaldır beni bulacaksın” çok etkilemişti ilk defa bu filmde duyduğum, Hz. İsa’ya ait olduğu söylenen sözler. Yüzyıllardır süregelen hristiyanlığın katı kurallarını temelden sarsan yapım, Hz.İsa’nın dilinden kaleme alınan, sanskritçe yazılan son parşömenlerin ortaya çıkması ile gelişen olayları konu alıyor. Gerilim dolu sürükleyici bir yapım.

Çok mu korkmak istiyorsunuz? GOTHIKA tam size göre, Halle Berry başrolde, tüylerinizi diken diken edecek türden. Yok bu doksanlardan değil, 2003’de vizyona giren, şu anda da orjinal DVD’sini kolaylıkla bulabileceğiniz bir yapım. Hatta Penelope Cruz bile var, akıl hastası rolünde muhteşem bir performans çıkartmış. Mathieu Kassovitz yönetmen koltuğunda, senaryo Sebastian Gutierrez’e ait. Sıkı bir yapım.

Hiç iki kişilk bir tiyatro oyunu izlediniz mi? Zordur, seyircinin dikkatinin dağılmaması için ayrı bir efor sarf etmeniz gerekir. Peki hiç iki kişilik bir film izlediniz mi? Ülkemizde geçen yıl çok kısa bir süre vizyonda kalan, çok kimsenin dikkatinden kaçan bu 2007 yapımı filmde, bu zor işin üstesinden Michael CANE ve Jude LAW geliyor. SLEUTH; bir oyunculuk şöleni. Hikaye tek mekanda geçiyor, ancak bu iki zeki adamın oyunlarını çözmeye çalışmaktan bunun farkına varmanız pek mümkün olmuyor. Hiç sıkılmadan izleyeceğiniz film, sonundan çok bir sonraki hamleyi merak edeceğiniz gerçek bir sanat eseri. Yönetmeni Kenneth Branagh. DVD’si çıkmış olmalı, hiç duraksamadan arayın, bulun. Sadece bu iki usta oyuncuyu izlemenin tadına varın.

Şimdilik bu kadar, arkası çok var elbette, bendeki yüzlerce filmlik bir arşiv, yaz yaz bitmez, korku aksiyon, komedi, dram, romantik, tarihi, Türk filmleri, ne ararsanız var. Sinemada izlediklerimi dahi gün gelir mutlaka arşivime dahil ederim. Paylaşayım da bir işe yarasın bari dedim, umarım iyi etmişimdir. Kendinizi güneşin sıcak kollarına bırakmanıza daha birkaç ay var, fırsat bu fırsat. Önerilerim dursun bir köşenizde, sırası gelir işinize yarar. Kalın sağlıcakla...

 
Toplam blog
: 58
: 550
Kayıt tarihi
: 15.10.08
 
 

Yeni başlangıçlar üzerine sınadı beni Yaradan, altından kalkacak gücü de beceriyi de verdi şükür,..