Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '07

 
Kategori
Siyaset
 

Örtü ve akıl

21. yy'ın başında, aklı örtü ile kapatmanın tartışması yapılıyor. Örtü aklı örtebilir mi? kimse bu soruyu sormuyor kendi kendine. Akıllı geçinenler, kendilerini aydın ilan edenler veya öyle sananlar kılıkla, kıyafetle kişilere değer biçiyorlar. Onların mekanını yerini tesbit ediyorlar.

Nasrettin hoca misali "Ye kürküm ye" devrinde yaşadıklarını sanıyorlar. Halbuki "İnsanlar kıyafetleri ile karşılanır, kişilik ve konuşmalarıyla uğurlanır" deyimi de biz ait. kişiliksiz kıyafetin örtüde olsa, mini, midi, makside olsa ne önemi var?
Ne diyor "Mevlana" ? "Nice İnsanlar gördüm, üstünde elbise yok, Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok". İşte ölçü size. Üzerinde elbise olmayan insan olmak da var, İçinde insan olmayan elbise olmak da.

Makamlar, mevkiler, içinde insan olmayan elbiseylemi doldurulmalı, yoksa üstünde elbise olmayan insanla mı?

Elbette bu ikisinin arasıda var. Hem üzerinde elbise olan insan, hem de içinde insan olan elbise aynı anda mümkün.

Ama, geriye gider, İnsanların çıblak doğduğunu düşünürsek, yıllarca örtünmeden çıblak yaşadığını varsayarsak, örtünme ve örtünmemenin kavgasını yapmanın anlamsızlığı kendiliğinden ortaya çıkmaz mı?

Olayların özünde; kıyafetten çok iktidar kavgası olduğunu anlamak için çok akıllı olmaya gerek yok. Kıyafette, kıyafet dışı tartışmalar da, benimsenen ideolojik fikirlerde, hep iktidar için. Bunu anladığımız ve anlattığımız gün, kavgaların anlamsız olduğunu görmek daha kolay.

Bir de demokrasiye inandıysanız, o zaman kavga yerine, millet hakemliğini kabullenmek daha kolay. Milletin şaşmaz sağduyusu her zaman doğrudan yana ağır basmakta, ve pusula gibi hep limanı göstermektedir.

Şimdi düğüm çözüldü. Kavganın kimseye yararı yok. Hedef toplumun refahı ve mutluluğu olmalı ve kavga edilecekse, daha müreffeh Türkiye için edilmelidir.

 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..