Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '15

 
Kategori
Güncel
 

Oruç tutmayanlara şiddet hak mı?

Oruç tutmayanlara şiddet hak mı?
 

Görsel internetten alınmıştır.


O Hayat Benim isimli, Fox Tv de yayınlanan bir dizinin setini basmışlar.

Gerekçe “Oruç Tutulmaması”

Dizinin oyuncularından Ceren Moray bu konuyu Twitter üzerinden dile getirmiş.

Nedense hiç şaşırmadım.

Geçen gün Erzurum’da, yolun kenarında sigara içen bir genç kız, iki erkek tarafından neden oruç tutmuyorsun da sigara içip bizi tahrik ediyorsun diye sözlü ve fiziki saldırıya uğramıştı, bugün ise dizi setindeki oyunculara aynı gerekçe ile şiddet uygulanmış, tehdit edilmiş.

İnsanları bu kadar ayrıştıran, tahammülsüzleştirenler mutlu mu?

Bu tür olaylara hoşgörü gösterilir ve gerekli cezai müeyyide uygulanmaz ise sokaklar; Oruç tutmayanların, namaz kılmayanların, başı açık gezenlerin, kısa etekle dolaşanların şiddete uğramasına hatta sırf bu yüzden öldürülmelerine tanıklık edecektir. Bu olayların tez elden önünün alınması gerekir.

İbadet kişiyi bağlar. O halde kim neden kendine görev edinir insanları ibadet etmeye zorlamayı? Benim günahım bana, seninki sana. Her koyun kendi bacağından asılacaksa, sana ne be kardeşim, ne karışıyorsun. Sana kimse neden ibadet ediyorsun diye soruyor mu?

Kaldı ki Ülkemizde farklı dinlere mensup insanlar da yaşamakta. Zorlayarak onları da dinlerinden mi döndüreceksiniz?

Yapmayın lütfen. İbadetinizi yapın, Allaha şükredin.

Oruç nefse hâkimiyet ise bu sınavda tek başımızayız. Başkalarından yardım almak gibi bir lüksümüz olamaz, olmamalı. Sınavdan iyi puan alabilmek adına insanları incitmek, korkutmak size bir şey kazandırmaz. Allah katında da eminim bir karşılığı vardır bu davranışınızın.

Peygamber Efendimiz bir hadisinde; "Oruç perdedir. Biriniz bir gün oruç tutacak olursa, kötü söz sarf etmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf söyleyecek veya onunla kavga edecek olursa, ben oruçluyum desin (ona bulaşmasın)" buyuruyor.

İslam hoşgörü dinidir. Bizden olmayanlara da, bizden olup ibadetini yapmayanlara da anlayışlı olmalıyız. Unutmayalım hayat bir aynadır. Öfkeyle bakan öfke görür, gülümseyerek bakan gülümseme görür…19 Haziran 2015      

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..