Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '19

 
Kategori
Bayramlar
 

Oruçluya "Döner" Yok mu!

Bir Ramazan'ı daha geride bırakıp Bayrama eriştik hamdolsun...Bu Ramazan'ın bir güzelliği de geçmişte çok rastladığmız "oruçsuza dayak" yaygaralarının bu Ramazanda pek görülmeyişi oldu.

Öyle sanıyorum ki, Bayram sonrası gerçekleşecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin bu sükunette büyük katkısı var.

Şöyle ki, artık sağcı solcu, orta yolcu tüm adaylar seçmenin dini hassasiyetlerini dikkate alıyor...Hatta, nerdeyse tüm adaylar, Cuma namazları kılıp Kuranlar okumaya başladı malumunuz...

Böyle olunca, çoğu yalan dolan olan "Oruç tutmayana dayak" haberleri de yapılmaz oldu; çünkü alıcısı kalmadı!

Kuzey Irak'ta Suriye'de ve Filistin'de yine Siyonist terörü Müslüman katliamları yapsa da hiç değilse bizim ülkemizde geçmişe göre sakin ve huzurlu bir Ramazan ayı yaşadık yani...

Gerçi, Arefe akşamı eşimin bir kere de dışarda iftar yapalım arzusu üzerine gittiğimiz, İzmirin Balçova semtindeki bir AVM'de bulunan, meşhur dönerci bize servis vermeyerek gecemizi mahvettiyse de bu ferdi bir mesele deyip üzerinde durmadık.

Oysa, adamlar Ramazan menüsü yapmış, reklam etmiş...Ne var ki, herkesten bir saat önce verdiğimiz servis iftardan kırk dakika sonra bile henüz gelmemişti...

Etrafımızda, bizden sonra gelen ve muhtemelen oruç tutmayan müşteriler haldır haldır yerken biz sabırla dönerimizi bekledik...Ama sonunda bizim Bayan patladı!!

Kalktık, içtiğmiz soğuk çorbaların parasını ödeyip, bir daha görüşmemek üzere bu dönerciyiı terkettik...

Yani, bu davranışı bizim oruçlu olmamıza bağlamak istemiyorum... Belki de sadece çalışanların aymazlığı, beceriksizliğidir diye düşünmek istiyorum.

Milleti irite etmek, moralleri bozmak için döner servislerini de kullanacak değiller ya...

Kimse bu kadar yanar döner olamaz, diyorum, ister Bay olsun ister Bayan!!

Sonuçta, başka bir yerde yemeğimizi yiyip son teravihe kıl payı yetişebildim...

Aman, kimse oruç tutmadı diye "dayak" yemesin de, biz oruç tutuyoruz diye "döner" yemesek de olur...

Tek can sıkıntımız bu olsun, diyorum; başka ne diyeyim!!

Allah, milletimize, memleketimize ve tüm alem-i islama nice huzurlu Ramazanlar ve nice güzelliklerle dolu kutlu Bayramlar nasip eylesin!

Amin!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..