Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '17

 
Kategori
Ramazan
 

Oruçta Muhteşem Üçlü

Oruçta Muhteşem Üçlü
 

Şehit haberleriyle yüreğimiz yansa da, ciğerimiz parçalansa da, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan, hep Ramazan Orucu gitmez, geçmez, zor olur derken, çok şükür yarısını kavuştuk.

Orucumuzu tutmakla görevimizi ifa etmeye, şükrümüzü eda etmeye, ibadetimizi yerine getirmek için, azamî gayret ve çaba sarf ediyoruz.

Amaç açların halleriyle hemhal olmaksa, amaç susuz kalanların neler çektiğini anlamaksa, amaç fakirlerin, gariplerin, yetimlerin hallerini anlamaksa; evet 17 saate varan bir zaman diliminde oruçlar eda ediyoruz.

Belki hava sıcak, belki süre uzun,  belki açlık, belki susuzluk son safhada.

Belki vücutlar gittikçe hantallaşıyor, dudaklar kurumaya başlıyor, mideler kazınmaya devam ediyor; ancak Allah’ın  (cc) rızasını kazanmak söz konusu olunca, İslam’ın 5 şartından biri olan Oruç ibadetimizi bihakkın yerine getirmeye gayret ediyoruz.

Her Oruçta olduğu gibi, serinlemek ve sıcaklardan etkilenmemek için Oruç tutanlar, serin yerlere akın ederler.

Adıyaman’da yaşayanlar da, işte o yerlerden bir tanesi olan merkezdeki Demokrasi Parkına gidiyorlar. Gündüzleri ağaçlar altında ve fıskiyeli havuzun başında serinlemek isteyenler olduğu gibi, geceleri de Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklere yoğun bir ilgi gösteriyorlar.

Parkta ki mevcut fıskiyeli havuzu ve başında toplananları seyretmekle apayrı bir güzellik oluşuyor. Fıskiyelerin çalıştığı zamanlarda, sandalyeyi kapanın, havuzun etrafında kümelendiği enfes, harika, muhteşem, dairesel bir insan görüntüsü sergileniyor.

Seyrine doyum olmayan bu manzara karşısında, çoğu zaman, insanların havuzun başında, fıskiyelerden çıkan suyun oluşturduğu o serin ve sesli akustiği seyre dalarlarken; ben de uzaktan o insanların oluşturduğu o güzelliğe seyre dalıyorum.

İnsana doyumsuz bir seyir zevki tattıran o ortamdan etkilenmemek mümkün değil.

Şairlere ilham verecek derecede güzel olan o manzarada, gayr-ı ihtiyarı dudaklarımdan şu mısralar dökülüveriyor.

Suyun olduğu her yer çok güzel,

Ama fıskiyeli havuz bir başka,

Oturup, dinlenmeye has, özel,

Bakan her insan geliyor aşka.

*

Keşke başka yerlerde de olsa,

İnsan seyre dalıp sefa bulsa,

Bunlara lâyıktır eğer kulsa,

Bakan her insan geliyor aşka.

Bu tür fıskiyeli havuzların artması temennimizdir. Oruçlu iken hakikaten seyrine doyulmaz bir manzara ortaya çıkıyor. Su, Oruç ve insan! Oruçlu insanlar, Demokrasi parkı ve fıskiyeli havuz ile su, güzel bir üçlü oluşturuyorlar.

Kerim Baydak

kbaydak61-artan@hotmail.com 

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..